Autó - Motor

2018.11.12. 14:37

I. Nyíregyháza Rally - Megszerzett bajnoki cím, futamgyőzelemmel

Miskolc, Nyíregyháza - Csak az utolsó szakaszon dőlt el a bajnoki cím sorsa, Hadik és Turán külön csatáját a miskolci nyerte.

Miskolc, Nyíregyháza - Csak az utolsó szakaszon dőlt el a bajnoki cím sorsa, Hadik és Turán külön csatáját a miskolci nyerte.

A másfélszeres szorzójú, tehát a legnagyobb téttel bíró versennyel zárult az idei Országos Rallye Bajnokság. A zempléni aszfaltos utakon megrendezett I. Nyíregyháza Rallye előtt még négy páros is bízhatott a bajnoki cím megszerzésében, de a szombati nap után reálisan nézve kétesélyessé vált a csata. A miskolci Hadik András kiváló formában terelgette az R5-ös Ford Fiestát, mögötte azonban folyamatosan ott loholt az összetettben jobban álló Turán Frigyes. Hadiknak mindenképpen meg kellett nyernie a futamot ahhoz, hogy helycsere történjen a táblázaton, de az első és a második nap plusz pontjaira, valamint a Power Stage legjobb idejére is szüksége volt.

Ennek megfelelően a „kékek” magukhoz ragadták a kezdeményezést, egyértelműen uralták a zempléni pályákat.

Hétből ötöt

A szombaton megrendezett hét gyorsaságiból ötször ők voltak a legjobbak, a futam felére szűk negyven másodperces előnyt szereztek.

– Az első körben Turán Frici hozott rajtunk néhány másodpercet, de ennek gyorsan megtaláltuk az okát, úgyhogy mi is változtattunk – nyilatkozta Hadik, aki ezek után mindhárom délutáni szakaszon a leggyorsabb volt. – A második kör első szakaszában nem maradt tartalék, ennél gyorsabban nem tudtam volna menni. A köd világosban nem volt vészes, sötétben viszont nagyon megnehezítette a dolgunkat. Összességében azonban jól jött ki a lépés, és vezetjük a versenyt, bízunk benne, hogy ezt a formát sikerül vasárnapra is átmenteni.

Döntés a végén

A két bajnokaspiráns külön csatája a Nyíregyháza Rallye záró napján is folytatódott. Helyenként tizedekre menő csatát vívtak, amelyben valamelyest Turán volt a jobb. Hadik igyekezett beosztani az előnyét, de a számítások alapján már sejthető volt, hogy az éves elsőségről az utolsó futam záró gyorsaságija, vagyis a Power Stage dönthet. Az Aranyospuszta és Erdőbénye közötti pályán Turán hibázott, Hadik pedig tökéletesen jött le, ami szűk három másodperces különbségben mutatkozott meg. Ezzel a sikerrel Hadik András és Deák Attila nem csupán a szezonzárót, hanem a 2018-as magyar bajnokságot is megnyerte. Hadik 2009 után második alkalommal végzett az éves összetett élén.

ÉM-ME


A Nyíregyháza Rallye végeredménye

1. Hadik András, Deák Attila (Ford Fiesta R5) 1:48:38,4

2. Turán Frigyes, Bagaméri László (Ford Fiesta R5) +29,3

3. Vincze Ferenc, Igor Bacigál (Skoda Fabia R5) +3:33,3

4. Kazár Miklós, Tóth Zsolt (Skoda Fabia R5) +3:46,7

5. ifj. Érdi Tibor, Kovács Szabolcs (Skoda Fabia R5) +5:36,8

6. Trencsényi József, Verba Gábor (Skoda Fabia R5) +6:18,4


[related-post post_id="4046920"]

[related-post post_id="4046651"]

[related-post post_id="4045094"]

[related-post post_id="4044912"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!