Autó - Motor

2017.07.09. 20:54

24. Veszprém Rallye - Édesapja nyomdokain Ranga Péter

Veszprém - A fiatal pécsi pilóta pályafutása első magyar bajnoki futamát nyerte a veszprémi murván.

Veszprém - A fiatal pécsi pilóta pályafutása első magyar bajnoki futamát nyerte a veszprémi murván.

A 24. Veszprém Rallye első napján csak két gyorsasági szerepelt a programban, de a teljesített táv szempontjából a futam harmada lezajlott. A délután és a kora este során Turán Frigyesnek a hűtővize folyt el, a címvédő Herczig Norbert és az összetettben második Hadik András, valamint Bútor Róbert is defektet kapott, de folytatni tudták a viadalt. Ezek után a napot a fiatal Ranga Péter nyerte meg, szűk két másodperces előnnyel. A nagy visszatérő Benik Balázs lett a szombati nap második helyezettje, a korábbi háromszoros magyar bajnok ráadásul a második gyorsaságin a leggyorsabbnak bizonyult. Harmadikként némi meglepetésre a miskolci Balogh János és navigátora, Holczer Dániel zárt. A közel húsz R5-ös autó között, egy EVO IX-essel kapaszkodtak fel a dobogóra.

Ranga először

Vasárnap az egyik előfutó balesete miatt a nyitó gyorsaságit etapként teljesítette a mezőny, tehát a lemaradásban lévő párosok csak valamivel később tudták megkezdeni a felzárkózást. Herczig Norbert nem a levegőbe beszélt, amikor azt mondta, hogy szeretne sietni a futam második részében. Fölényesen nyert Hegyesden, a vigántpetendi pályán pedig Hadik aratott részsikert. Összetettben azonban kétesélyessé vált a murvás futam: az élen álló Ranga Péter és a második Benik Balázs az utolsó kör előtt mindössze 4,4 másodpercre volt egymástól. Ranga a hajrában is érett teljesítményt nyújtott, és pályafutása során az első magyar bajnoki futamát nyerte meg.

- Rendkívül boldog vagyok, tökéletes hétvégét zártunk. Nagyon vártuk már ezt a futamot, hiszen ezeknek a pályáknak a nagy részén korábban is mentünk, ellenben a többi versenyhelyszínnel, ahol abszolút újoncnak számítottunk – értékelt a célban Ranga Péter. – Végig stabilan, kiegyensúlyozottan autóztunk, a többiek pedig problémákkal küzdöttek. Ettől függetlenül végig kellett csinálni, be kellett jönni, óriási csatában sikerült legyőznünk Benik Balázst.

5, 6, 7

A miskolci pilóták közül Kazár Miklós állhatott fel a pódiumra. A korábbi többszörös bajnok ötödik lett, egyetlen másodperccel előzte meg az abszolút bajnoki címért küzdő Hadik Andrást. Szintén kiváló teljesítményt nyújtott Balogh János, aki a hetedik legjobb eredménnyel zárt, valamint megnyerte a 3-as csoport küzdelmeit.

A magyar bajnokságban most egy hosszabb szünet lesz, az év hatodik versenyét, az aszfaltos Budapest Rallye-t szeptember első napjaiban rendezik meg.

ÉM-ME


A 24. Veszprém Rallye végeredménye:

1. Ranga Péter, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) 1:02:15,9

2. Benik Balázs, Rácz Bence (Skoda Fabia R5) +7,4

3. Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Skoda Fabia R5) +47,9

4. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) +1:00,6

5. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Ford Fiesta R5) +1:07,0

6. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) +1:08,0


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!