Autó - Motor

2017.05.29. 09:18

Gobaldaru Borsodnádasd Rallye - Nagy csatát adtak elő a nádasdi aszfalton

Borsodnádasd - Az amatőr bajnokság (MARB) legutóbbi futamára több mint száz páros nevezett.

Borsodnádasd - Az amatőr bajnokság (MARB) legutóbbi futamára több mint száz páros nevezett.

Az amatőrrali-szak­ág rendkívül népszerű a megyében, és az északkeleti régióban. Erre a kijelentésre egyértelmű bizonyíték a mögöttünk hagyott hétvégén megrendezett Gobaldaru Borsodnádasd Rallye, amelyen a különböző bajnoki osztályokban több mint száz páros mérte össze az erejét. A kisebb költségvetéssel, szerényebb háttérrel rendelkező pilótáknak és navigátoroknak találták ki a Magyar Amatőr Rallye Bajnokságot (MARB), amely a különféle szabályszigorítások miatt idén nehézkesen kezdődött. Mostanra viszont remekül összeállt a mezőny, amit a nádasdi futamra leadott nagy nevezési létszám is igazolt.

Prológ és gyorsok

A MARB-osok komplett versenyhétvégét kaptak, hiszen szombaton az átvételeket követően az ózdi stadionban lebonyolított salakprológon mutathatták meg magukat. A négyszáz méteres oválon a háromkörös etapot az Opel Astrával versenyző Bíró Gergő, Bíró Balázs egység teljesítette a leggyorsabban, 1 perc 7 másodperc alatt. Őket Magyar Attila és ifj. Magyar Attila (Honda Civic) és a Péter Pál, Gyulai Boglárka kettős követte az abszolút értékelésben.

A körverseny eredménye azonban nem számított bele a futam értékelésébe, az éles verseny vasárnap reggel kezdődött a Borsodnádasd–Balaton közötti, valamivel több mint öt kilométeres, rendkívül technikás szakaszon. A MARB-osok minkét irányba három-három alkalommal teljesítették a gyorsaságit, ezután hirdettek győztest a nádasdi közösségi házban. A nap folyamán némi csúszás volt, hiszen többször kellett a technikai mentőt beküldeni a pályára, egy-két esetben ugyanis az egységek túlvállalták magukat. A rekkenő hőségben azonban így is komoly és szoros csata alakult ki az élmezőnyben.

– Előremutat, hogy ilyen népes mezőny gyűlt össze a futamra, ami az esztendő elejéhez képest jelentősen emelkedő tendenciát mutat – mondta Adamovits Márk főszervező. – A fiataloknak ez egy remek soro­zat, ami biztosítja számunkra a fejlődés lehetőségét, későbbiekben az előrelépést a Rallye2-es bajnokságba, esetleg az ORB-be. A mostani versenyünk azt mutatja, hogy a magyar rali komoly tartalékkal rendelkezik, a jövőben ezt ki kell használnunk. Örülök, hogy évek óta ilyen jó a kapcsolatunk Borsodnádasd önkormányzatával, remélem, még nagyon sokáig tartani fog ez az együttműködés, hiszen a versenyzők nagyon szeretik a két település közötti aszfaltos pályát.

ÉM-ME


A Gobaldaru Borsodnádasd Rallye végeredménye

1. Tim Gábor, Timár Tamás (Nissan Sunny Gti) 21:57,6

2. Bukulya István, Kapás Attila (Lada 2107) +3,9

3. Kubovics István, Gerendás Ádám (Lada 2107) +25,5

4. Hulman Gábor, Molnár Zsolt (Lada VFTS) +27,1

5. Gubinczki Zsolt, Papp Tamás (Lada VFTS) +28,5

6. Geng Bence, Geng Ferenc (Opel Corsa) +36,6

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!