Autó - Motor

2017.04.02. 22:32

Hell 23. Miskolc Rallye - Bajnoki formában a címvédő

Miskolc - A Hell 23. Miskolc Rallye legjobb megyei versenyzője Kazár Miklós lett, aki abszolútban az ötödik helyen zárt.

Miskolc - A Hell 23. Miskolc Rallye legjobb megyei versenyzője Kazár Miklós lett, aki abszolútban az ötödik helyen zárt.

A pénteki salakprológ másnapján – amelyet a hazai körülmények között induló Kazár Miklós nyert meg – megkezdődött az éles küzdelem a Hell 23. Miskolc Rallye-n. A hazai bajnokság aszfaltos nyitó fordulójának első versenynapján két pályán, összesen hat gyorsaságit teljesített az ORB mezőnye. Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt között egyszer a fiatal Vincze Ferenc volt a leggyorsabb, míg a második és a harmadik körben Turán Frigyes nyerte a csatát. Mályinkán viszont a címvédő egyeduralkodónak számított. Herczig Norbert és Bacigál Igor a hosszú pályát mindháromszor fölényesen hozta, így az első nap végén 13,3 másodperces előnnyel zártak.

- Az elején érezhető volt a nyolc hónapos kihagyás, ismét bele kellett rázódnom, fel kellett venni a ritmust – fogalmazott a napi célban Herczig Norbert. – Ettől függetlenül elégedettek lehettünk, de egy pillanatig sem dőlhettünk hátra. A mögöttünk lévő párosok ugyanis pokoli gyorsak, nem szabad hibáznunk, ha szeretnénk megnyerni a versenyt.

Szoros csata

A hazai pilóták közül Kazár Miklós kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, Balogh János viszont beesett az árokba, ezért kénytelen volt idő előtt feladni a csatát. Hadik Andrásnak technikai problémai adódtak, emiatt pedig nem volt esélye arra, hogy komolyan versenyben legyen a dobogós helyezésekért. Turán Frigyes azonban rendkívül megbízhatóan, stabilan teljesített, másnap is tudott szakaszt nyerni, a ragályi részsikerével pedig átvette a második helyezést a fiatal Vincze Ferenctől.

A miskolci küzdelemről árulkodó volt, hogy a második parasznyai gyorson Turán és Herczig is tizedre azonos időt ment, Kazár pedig mindössze egy tizeddel maradt le tőlük, de Hadik is csak három tizedet kapott. Az élmezőny tagjai között kialakult néhány másodperces differencia, de még az utolsó szervizparkban sem lehetett megnyugodni senkinek.

- Volt egy kis nehézségünk, mert amikor igazán jó időt tudtunk volna autózni, akkor elkezdett csúszni a kuplungunk – árulta el a szervizben Kazár Miklós. – Ettől függetlenül azon a gyorson nem kaptunk sokat a többiektől. Óriási a küzdelem, nagyszerű a hétvége. Egy picit a dobogósok előttünk állnak, de nagyon élvezzük az autózást, és igyekszünk megtartani a helyünket az élmezőnyben.

Az utolsó körben már nem történt változás az élmezőnyben. Herczigék 2016 után 2017-ben is győztek a Hell 23. Miskolc Rallyen, a címvédő tehát remekül kezdte az új bajnokságot. A mindvégig stabilan autózó Turán Frigyes lett a második, a Vincze Ferenc pedig bejött a dobogó harmadik fokára. A legjobb borsodi pilóta Kazár Miklós lett, aki ötödikként érkezett meg a szikszói célba.

ÉM-ME



A Hell 23. Miskolc Rallye (nem hivatalos) végeredménye:

1. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) 1:26:50,9

2. Turán Frigyes, Farnadi Ágnes (Ford Fiesta R5) +20,6

3. Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Skoda Fabia R5) +22,9

4. Ranga Péter, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) +1:43,7

5. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Ford Fiesta R5) +1:44,9

6. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) +2:44,9


Hazai győzelemmel zárult a Hell 23. Miskolc Rallye felvezető eseménye, a Népkertben megtartott salakprológ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!