Autó - Motor

2016.05.23. 18:33

Iseum Rallye - Második helyet szereztek a Vas megyei száguldáson

Miskolc, Szombathely - A szezonnyitó egri futam után a szombathelyi murván is második lett Hadik András és Kertész Krisztián.

Miskolc, Szombathely - A szezonnyitó egri futam után a szombathelyi murván is második lett Hadik András és Kertész Krisztián.

Vegyes hétvégét zártak a borsodi ralisok az idei országos bajnokság harmadik futamán. Az Iseum Rallye jól kezdődött, majd rosszul folytatódott Spitzmüller Csabának, aki az első napon elért negyedik helyezés után kénytelen volt feladni a küzdelmet. Egy féktávot ugyanis elnézett a pilóta, beesett egy árokba, ahonnan a nézők hosszú percek után tudták csak kitolni. Akkora időveszteséget szenvedtek, hogy már nem volt értelme folytatni a száguldást.

Megtalálni az okot

Kazár Miklós a szombati négy szakaszt a kilencedik pozícióban zárta, az R5-ös Ford Fiesta nem úgy muzsikált, ahogyan azt szerették volna. Másnap ráadásul egy árokjárás a futam végét jelentette a korábbi bajnok számára.

– Nem történt semmi különös, becsúsztunk, és ahogy visszatolattunk a pályára, megütöttük a hűtőt – emlékezett vissza Kazár Miklós. – Ezután nem sokkal elfolyt a hűtővizünk, ezért kénytelenek voltunk félreállni. Egyébként sem a mi hétvégénk volt ez a mostani, nagyon hamar meg kell találnunk annak az okát, hogy miért nem vagyunk versenyképesek ezzel az autóval.

Az élmezőny tagjai közül sokan úgy jártak, mint Spitzmüller Csaba és Kazár Miklós. Az abszolút ötödik helyről Rongits Attila esett ki, Ollé Sándor pedig eltörte az S2000-es féltengelyét. Az élen óriási csatát vívott egymással a miskolci Hadik András és a címvédő Herczig Norbert. A verseny első napján Hadik, a másodikon pedig Herczig volt ellenállhatatlan, végül utóbbi örülhetett Szombathelyen futamgyőzelemnek.

– Zsinórban ez volt a harmadik sikerünk, amiért nagyon meg kellett dolgozunk – fogalmazott a célban Herczig Norbert. – Viszonylag nagy hátrányt, több mint 17 másodpercet kellett a vasárnapi nyolc szakaszon lefaragni, de szerencsére sikerült. Óriási meccset vívtunk Hadik Andrissal, sejtettem, hogy előbb-utóbb számolni kell vele, hiszen egyre jobban érzi az R5-öst. Az első napon mi takarítottuk a murvás pályát, ez vasárnap rá hárult, ezt kihasználva pedig meg tudtuk fordítani a futamot.

Elégedett második

A második helyezés ellenére Hadik András egyáltalán nem volt csalódott, hiszen komoly csatában szerzett értékes ezüstérmet.

– A szombati nap után olyan előnyünk volt, amit soknak és kevésnek sem lehet nevezni – fogalmazott az Iseum Rallye végén Hadik András. – Sejthető volt, hogy Herczigék támadni fognak, nekünk pedig az lett volna a feladatunk, hogy megvédjük a pozíciónkat. Nem sikerült, de így sem vagyunk elkeseredettek, hiszen Eger után ismét az elején autóztunk, ami egyértelműen pozitív a jövőre nézve. Remek verseny volt, élveztük minden egyes pillanatát, és nem utolsósorban értékes pontokat szereztünk.

Az országos ralibajnokság egy újabb murvás futammal folytatódik. Három hét múlva, június 10–12-e között Veszprémben randevúznak egymással a pilóták és a navigátorok.


Az Iseum Rallye végeredménye

1. Herczig Norbert, Igor Bacigál (Skoda Fabia R5) 1:12:39,9

2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) +16,0

3. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX) +1:22,3

4. Velenczei Ádám, Farnadi Ágnes (Mitsubishi Lancer EVO IX) +1:27,1

5. Vincze Ferenc, Kuti Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX) +1:27,3

6. Ifj. Tóth János, Szőke Tamás (Peugeot 208 T16 R5) +1:28,6


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!