Autó - Motor

2016.05.21. 19:33

Iseum Rallye: Hadiké az első nap

Miskolc, Szombathely - A második körben aratott két szakaszgyőzelme után Hadik András és Kertész Krisztián pihenhet az élen az Iseum Rallye-n. A miskolci kettős 17,4 másodperccel előzi meg az üldöző Herczig Norbertet, és további héttel a dobogó harmadik fokán álló Ollé Sasát.

Miskolc, Szombathely - A második körben aratott két szakaszgyőzelme után Hadik András és Kertész Krisztián pihenhet az élen az Iseum Rallye-n. A miskolci kettős 17,4 másodperccel előzi meg az üldöző Herczig Norbertet, és további héttel a dobogó harmadik fokán álló Ollé Sasát.

A Szombathelyi Rallye katlanban rendezett gyorsasági nem várt eredményeket hozott, a pálya ugyanis a hátsó, füves részen alaposan megtréfálta az élversenyzőket. Azt a szakaszt Ollé Sándor nyerte meg, de a magasabb rajtszámú párosok közül többen is beférkőztek az első tízbe. Némileg meglepetés, hogy a korábbi hétszeres magyar bajnokság, és a négy abszolút elsőséggel büszkélkedő Kazár Miklós egyelőre csak szenved Szombathelyen. Kazár a kilencedik, ifj. Tóth pedig a tizedik helyet foglalja el az első nap után.

- Egyelőre minden rendben van, mosolygósan alakul ez a hétvége – mondta a szombati célban Hadik András. – Valamivel több, mint 17 másodperc az előnyünk, ami nem túl sok, de nem is kevés. – Sportszerűen be kell látni, hogy szerencsénk is volt, hiszen a pályát Herczig Norbi és a többiek takarították előttünk, ezt igyekeztük kihasználni. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy amikor kiegyenlítődtek a feltételek, akkor is nagyon közel autóztunk egymáshoz. Vasárnap változik a helyzet, mi megyünk elől, a többiek pedig minket fognak üldözni. Azt nem tudom, hogy ezt az előnyt meg tudjuk-e tartani, de nagyon szeretnénk megnyerni a futamot. Úgy néz ki, hogy kezdő összeállni ez az egész történet, de nem szeretnénk semmit elkiabálni.

Nem hiába kedveli a szombathelyi gyorsokat Rongits Attila: a pilóta a GY4-en Hadik és Herczig mögött bejött harmadiknak, összetettben pedig az ötödik helyen áll. Az abszolút negyedik pozíciót Spitzmüller Csaba tartja a szombati feladatok teljesítése után, Balogh János pedig feljött a hatodik pozícióba. Az Országos Rally Bajnokság idei harmadik futama vasárnap nyolc gyorsasági szakasszal zárul, de ekkor az ORB mellett már a Rallye2 és a Historic Challenge mezőnye is rajthoz áll. A viadal végén, délután háromnegyed négytől tartják a díjkiosztó ünnepséget az Iseum előtt.

ÉM-ME


Isuem Rallye, állás a szombati nap után:

1. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) 25:19,4

2. Herczig Norbert, Igor Bacigál (Skoda Fabia R5) +17,4

3. Ollé Sasa, Czakó-Budai Annamária (Ford Fiesta S2000) +24,5

4. Spitzmüller Csaba, Bazsó Attila (Mitsubishi Lancer EVO X) +31,1

5. Rongits Attila, Hannus László (Mitsubishi Lancer EVO IX) +31,4

6. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX) +40,6

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!