Autó - Motor

2016.04.28. 10:41

Hell 22. Miskolc Rally – Vidáman induló harmincadik

Miskolc - Spitzmüller Csaba egész évben jubilál, és bízik benne, hogy hétvégén megtörik a miskolci átok.

Miskolc - Spitzmüller Csaba egész évben jubilál, és bízik benne, hogy hétvégén megtörik a miskolci átok.

Spitzmüller Csaba mosolygott az egri célban. Rég volt erre példa, hiszen az elmúlt időszakban Fortuna elengedte a kezét. Többször volt arra lehetősége, hogy az élmezőnyben végezzen, de a technika ördöge rendre kibabrált vele. Éppen ezért nagyon fontos volt számára, hogy végre pozitív hangulatban zárjon egy versenyt.

Élveztük a versenyzést, ez a lényeg, ennek így kell maradnia.” Spitzmüller Csaba

A szezonnyitón ötödik lett, végig megbízható teljesítményt nyújtott, ami előrevetítheti, hogy ismét számolni kell vele az idei bajnokságban. Azzal persze Spici is tisztában van, hogy az R4-es EVO X-es nem a legújabb technikának számít, ezért pontos és hibátlan versenyzésre, valamint némi szerencsére is szüksége lesz ahhoz, hogy folyamatosan az első ötben láthassák a szurkolók.

– Több mint tíz darab R5-ös autót találhatunk a magyar bajnokságban, a miénk csak ezek után következik – szögezte le a Hell 22. Miskolc Rally előtt Spitzmüller Csaba. – Éppen ezért, ha ezek közül bármelyiket is sikerül megelőzni, az nekünk felér a győzelemmel. Egerben minden kiválóan alakult. Előre aláírtam volna ezt a helyezést, de kis híján a negyedik is összejött. A végén kiénekelték a sajtot a szánkból, de így sem vagyunk szomorúak. Lacival közösen kezdtük a pályafutásunkat, ezért nagyon hamar egymáshoz idomultunk az autóban. Több olyan gyorsasági is volt, amikor mosolyogva, nevetve értünk célba, az eredménnyel sokszor nem is foglalkoztunk. Élveztük a versenyzést, és ez a lényeg, ennek így kell maradnia az esztendő további részében is.

Pedig a teszthiány érződött Spiciéken, néhány gyorsaságinak el kellett telnie ahhoz, hogy felvegyék a versenytempót Egerben. Amint ez megvolt, onnantól kezdve viszont remek csatákat vívtak az élmezőnnyel, a célban pedig elégedetten pezsgőzhettek a legjobb öt között.

Hátrányban

– Nem gondolom, hogy ezt minden futamon sikerülhet megismételni, de természetesen a raliban nagyjából minden előfordulhat – folytatta a 2008-as esztendő magyar bajnoka. – Idén a harmincadik bajnoki idényemet taposom, jó lenne ezt a szép, kerek jubileumot jó eredményekkel megünnepelni. Felhőtlen és hibamentes futamokat szeretnék, ha így lesz, akkor a jó eredmények sem maradnak el. A hazai versenyeken egyébként az elmúlt években kísértett a balsors, jó lenne már ezt végre levetkőzni.

– Tavaly szakaszt nyertünk, folyamatosan a TOP 3-ban mentünk, az utolsó gyorson azonban elvéreztünk. Most is jó verseny lesz, nem kérdés. Tudom, hogy a rendező más útvonalat, új pályákat szeretett volna, ami rajta kívül álló okok miatt hiúsult meg. Kár, mert remek elképzelések voltak, de úgy gondolom, hogy így is emlékezetes lesz a futam. Jók a gyorsok, bár nekünk inkább a második napi pályák fekszenek, de igyekszünk az elejétől kezdve versenyben lenni. Ha mosolygunk, vidáman versenyzünk, akkor baj nem lehet. Előbb-utóbb pedig remélhetőleg a hazai átkot is magunk mögött tudjuk hagyni. Ötödik hely? Megint előre aláírnám.

ÉM-ME


Miskolc - Több mint két évtizedes történelemre tekint vissza a Miskolc Rally. Hol ilyen, hol olyan néven, de egy esztendőt leszámítva mindig rendeztek bajnoki futamot a borsodi megyeszékhelyen.

Miskolc - A Hell 22. Miskolc Rallyn a négy bajnoki osztályban zajló versenyek térképei itt is elérhetőek.

Miskolc - Pénteken és szombaton a második futammal folytatódik az idei Országos Rally Bajnokság. A Hell 22. Miskolc Rallyn a négy bajnoki osztályban 150 páros indulása várható. Pénteken négy, szombaton további kilenc gyorsaságit teljesít az első osztály mezőnye.

Miskolc - A Hell 22. Miskolc Rallyn pénteken négy, szombaton viszont további kilenc gyorsasági szakasz vár a mezőnyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!