Autó - Motor

2016.04.29. 15:09

Hell 22. Miskolc Rally - Kovács Zoltán: Hamarabb odaér, de nem megy keresztben

Miskolc - Egy kicsit furcsa volt az ember szemének. Meg kell még szokni, hogy Kovács Zoltánt és Szabó Gábort egy feltűnő és csodaszép Nissanban látjuk az idei rally bajnokság futamain. A kettős neve emberemlékezet óta egyet jelentett a sárga Zsigulival, ehhez képest jelentős változás történt az életükben.

Miskolc - Egy kicsit furcsa volt az ember szemének. Meg kell még szokni, hogy Kovács Zoltánt és Szabó Gábort egy feltűnő és csodaszép Nissanban látjuk az idei rally bajnokság futamain. A kettős neve emberemlékezet óta egyet jelentett a sárga Zsigulival, ehhez képest jelentős változás történt az életükben.

Egerben még ismerkedtek a technikával, kiderült, hogy néhány helyen változtatniuk kell ahhoz, hogy valóban versenyképesek legyenek a 4-es csoportban. A két futam között a szükséges feladatokat el is végezték, ami vélhetően a miskolci időeredményeken is meglátszik majd.

- Szépen fokozatosan fejleszteni kell az autót, mert van egy kis hátrányunk a kategóriatársakkal szemben – vonta meg a szezonnyitó tapasztalatait Kovács Zoltán. – A BMW-k egyelőre előttünk járnak, de bízom benne, hogy ezt a különbséget sikerült majd ledolgozunk. Ehhez elsősorban a futóművön kellett alakítani, ennek köszönhetően Miskolcon már gyorsabbak leszünk magunkhoz képest. Az áttétel hosszában is voltak gondjaink, ezért az első versenyen nem tudtuk kihasználni a Nissan adottságait. Az áttétel is megjött, a hazai verseny előtt pedig egy hosszabb tesztet is tervezünk, hogy mindent beállítsunk. Érzésre egyébként remek az autó, a Zsigulihoz képest azért furcsa, mert nem akar annyit keresztben közlekedni, de valamivel gyorsabban ér oda az egyenesek végére. Motorerőben sajnos van lemaradásunk, de ezzel csak a szezon végén tudunk bármit is kezdeni.

Kovács Zoltán és Szabó Gábor tehát lépésről lépésre halad előre az új technikával. Először saját magukkal foglalkoznak, és csak ezután a kategória ellenfelekkel. Ettől függetlenül a Hell 22. Miskolc Rallyn szeretnének felállni a dobogóra, hiszen a hazai futam számunkra is különleges jelentőségű.

- A szombati program nagyon ütős lesz, a péntekkel kapcsolatban van egy kis hiányérzetem – tekintett előre a miskolci futamra Kovács Zoltán. – Az első versenynapon kevés a kilométer, hosszú az etap, de nyilván ezt ez a feladat, ezt kell megoldanunk. Utána viszont komolyan bele kell kapaszkodni a kormányba, a második napra igazán fel van adva a lecke a mezőnynek. Bízom benne, hogy minden a terveknek megfelelően alakul, mert nagyon szeretünk a saját környékünkön autózni. Egyébként erre az évre azt tervezzük, hogy az összes aszfaltos futamon ott leszünk, valamint egy-két, esetleg három szlovák bajnokira is ellátogatunk. A Nissant megkíméljük a murvás pályáktól, reméljük, ezt a többi hétvégén meghálálja majd nekünk.

ÉM-ME


Miskolc - Több mint két évtizedes történelemre tekint vissza a Miskolc Rally. Hol ilyen, hol olyan néven, de egy esztendőt leszámítva mindig rendeztek bajnoki futamot a borsodi megyeszékhelyen.

Miskolc - A Hell 22. Miskolc Rallyn a négy bajnoki osztályban zajló versenyek térképei itt is elérhetőek.

Miskolc - Pénteken és szombaton a második futammal folytatódik az idei Országos Rally Bajnokság. A Hell 22. Miskolc Rallyn a négy bajnoki osztályban 150 páros indulása várható. Pénteken négy, szombaton további kilenc gyorsaságit teljesít az első osztály mezőnye.

Miskolc - A Hell 22. Miskolc Rallyn pénteken négy, szombaton viszont további kilenc gyorsasági szakasz vár a mezőnyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!