Autó - Motor

2016.04.29. 15:30

Hell 22. Miskolc Rally - Herczig Norbert, Bacigál Igor: Kedves a Bükk és Mályinka

Miskolc - Ott folytatják, ahol tavaly abbahagyták. Megbízható háttér, pokolian gyors technika, és önbizalomtól duzzadó páros. Nem csoda, hiszen Herczig Norbert és Igor Bacigál eljutott közös pályafutásuk azon szakaszába, amikor szépen sorban jönnek a sikerek.

Miskolc - Ott folytatják, ahol tavaly abbahagyták. Megbízható háttér, pokolian gyors technika, és önbizalomtól duzzadó páros. Nem csoda, hiszen Herczig Norbert és Igor Bacigál eljutott közös pályafutásuk azon szakaszába, amikor szépen sorban jönnek a sikerek.

Tévedés ne essék: hosszú éveken keresztül dolgoztak azért, hogy megnyerjék a magyar bajnokságot, most pedig a címvédés a leghőbb vágyuk. Az első lépést Egerben megtették, a futamgyőzelem mellé a Power Stage-en is szereztek pontokat, így a szezonnyitót követően vezetik az ORB értékelését.

- Bízunk benne, hogy a Skodát és annak legénységét az előttünk álló futamokon is nehéz lesz megverni – fogalmazott a Hell 22. Miskolc Rally előtt Herczig Norbert. – Abban reménykedünk, hogy az Egerben elkapott fonalat, a lendületes versenyzést a miskolci pályákon is tovább tudjuk vinni. Egy nagy kihívás azonban vár ránk, hiszen sok év szünet után újra Pirelli abroncsokon fogunk autózni. Ez nagy kérdés számunkra is, kíváncsian és egy kicsit izgatottan várjuk az első tesztet. Az elmúlt időszakban sok versenyzőtől gyűjtöttünk be információikat, viszont az egészen más, mint amikor a gyakorlatban, a saját bőrén tapasztalná meg az ember. A BRR ezzel kapcsolatban is folyamatosan nyugtat, hiszen ők több éve ezekkel az abroncsokkal versenyeznek és így minden információjuk megvan amivel tudnak minket segíteni, ezért remélem, hogy minden rendben lesz a szezon második futamán.

Herczig Norbert és Bacigál Igor minden szempontból címvédőként érkezik Miskolcra. 2015-ben 24 másodperces, magabiztos előnnyel nyerték meg a zempléni száguldást, az esztendő végén pedig a bajnoki elsőséget is elhódították. A múlt győzelmei azonban egyáltalán nem teszik kényelmessé a Skoda Rally Team Hungária egységét, sokkal inkább felelősséget és motivációt éreznek a rájuk váró feladatok kapcsán.

- A szombati pályák számunkra kedvesebbek Miskolcon, az első napra előírt feladatok rövidebbek lesznek, de ezeket is komolyan kell venni, mert könnyű hibázni – tekintett előre a Hell 22. Miskolc Rallyra Herczig Norbert. – Talán ez az egyetlen dolog, ami eltér a korábbiaktól: mármint, hogy a záró napot fogjuk gyakorlatilag végig az R5-ösben tölteni. Nagyon kedveljük a Bükköt és Mályinkán is kimondottan szeretünk autózni. Szeretnénk azzal az érzéssel kiszállni a Skodából, hogy mindent megtettünk, ha ez így lesz, akkor elvileg ismét „partyban” tudunk lenni az első helyért. Ezzel kapcsolatban egyébként a véleményünk nem változott: idén nem két-három, hanem négy-öt, de lehet, hogy hat páros is esélyes egy-egy futam megnyerésére. Ez pedig mindenképpen jót tesz a rallynak, a nézők, és mi is csak profitálhatunk belőle.

ÉM-ME


Miskolc - Több mint két évtizedes történelemre tekint vissza a Miskolc Rally. Hol ilyen, hol olyan néven, de egy esztendőt leszámítva mindig rendeztek bajnoki futamot a borsodi megyeszékhelyen.

Miskolc - A Hell 22. Miskolc Rallyn a négy bajnoki osztályban zajló versenyek térképei itt is elérhetőek.

Miskolc - Pénteken és szombaton a második futammal folytatódik az idei Országos Rally Bajnokság. A Hell 22. Miskolc Rallyn a négy bajnoki osztályban 150 páros indulása várható. Pénteken négy, szombaton további kilenc gyorsaságit teljesít az első osztály mezőnye.

Miskolc - A Hell 22. Miskolc Rallyn pénteken négy, szombaton viszont további kilenc gyorsasági szakasz vár a mezőnyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!