Autó - Motor

2012.06.14. 08:42

Négykerékre váltanak Mátéhegyen

Borsodnádasd - Pénteken és szombaton terepjárós Ökotúrát rendeznek a borsodnádasdi ökoparkban.

Borsodnádasd - Pénteken és szombaton terepjárós Ökotúrát rendeznek a borsodnádasdi ökoparkban.

Az elmúlt hétvégén a kerékpáros XCO Magyar-kupa futammal avatták föl Mátéhegyet. A civil kezdeményezéssel kialakított borsodnádasdi ökoparkban közel 150 bringás tekert a rendkívül kemény pályán. Néhány nappal ezután pedig a terepjárók foglalják el a területet. Az észak-borsodi településen ugyanis pénteken és szombaton Offroad – Ökotúrát rendeznek. Június 15-én délután három órától a nevezéssel és a gépátvétellel kezdődik a program, sötétedés után pedig egy éjszakai trophyval, azon belül is két feladattal indul a túrázás. Szombaton délelőtt 9 órától újabb három megmérettetés vár a benevezett párosokra, majd ezután, a tervek szerint 17 órakor tartják meg az eredményhirdetést.

Bringával a rajtsorrendet

Érdekesség, hogy a rajtsorrendet eddig egyedülálló módon döntik el. A navigátorok ugyanis kerékpárral mérik össze az erejüket, ez határozza majd meg az indulási pozíciót. Az előzetes érdeklődés minden várakozást felülmúlt, hiszen több mint ötven autó érkezése biztosra vezető – árulta el Csontos Enikő, a rendező Extrém Terepjárós és Motoros SE képviselője. Ugyanakkor ez még nem tekinthető végleges számnak, hiszen a helyszínen is van lehetőség a nevezésre. Csontos Enikő hozzátette: 4 kategóriában (normál, open, profi és extrém) lehet részt venni az ökotúra, nappali és éjszakai erőpróbáin. A nádasdi rendezők a nézőkre is gondoltak, ugyanis a parkban több olyan pontot is kialakítottak, ami az érdeklődők számára látványossá teszi a négykerekű autók „kirándulását”. A rendezvényre a belépés díjtalan.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!