Autó - Motor

2012.06.28. 15:06

A dobogóért szállnak harcba

Miskolc - Szűk másfél hónap után folytatódik az idei rallytúra bajnokság.

Miskolc - Szűk másfél hónap után folytatódik az idei rallytúra bajnokság.A tatabányai szezonnyitó és az ózdi viadal után ezúttal Esztergomba látogat a mezőny. Pontosabban Nyergesújfaluba és Lábatlanba, hiszen a két település lesz a központja a kétnapos száguldásnak. ifj. Kiss László és Varga Zsuzsanna egy abszolút hetedik és egy harmadik helyezés után újfent szeretne harcban lenni a dobogó helyezésekért.

- Viszonylag hosszú volt a szünet, amit arra használtunk föl, hogy javítsunk az autó versenyképességén – tette hozzá ifj. Kiss László. – Új motort kapott a Mitsubishi, a futóművet pedig fejlesztettük az elmúlt hetekben. A tesztek időeredményei azt mutatják, hogy jóval versenyképesebbek lehetünk, ezért természetesen bizakodva várjuk a folytatást. Az Esztergom környéki szakaszokra azonban jellemző, hogy rendkívül tempósak. Két évvel ezelőtt Lábatlannál már versenyeztem, de a másik gyorsasági teljesen ismeretlen számunkra. Igazából ezeket a gyors, dobálós pályákat nem kedvelem, de most ez a feladat, így ezt kell megoldani.

Tovább zárkóznának

A Maximmun Racing Team miskolci párosa a hétvégi száguldás előtt jó pozícióban áll az éves pontversenyben. A kategóriájukat vezetik, az abszolút értékelést tekintve pedig hármas holtversenyben a harmadikként várják a folytatást.

- Jó lenne tovább zárkózni az élen álló két pároshoz – fogalmazta meg a vágyakat ifj. Kiss László. – Az ózdi bronz és a technikai fejlesztések után erre meg is van minden lehetőségünk. Nagyon bízom benne, hogy az előttünk álló hétvége a terveinknek megfelelően alakul, és Esztergom környékéről újabb értékes pontokkal térhetünk haza. A ralitúra bajnokságban egyébként ismét száz fölötti induló lesz. Ez is mutatja, hogy mennyire népszerű a szakág. Az itt versenyző párosok valóban a sportág szeretete miatt jönnek, mi is ezért kedveljük ezt a sorozatot.

 

A XII. Garmin Rally időterve:

Július 1. (vasránap)

GY1 – Őrisáp – Bajna 7.58 (az első autó rajtja)

GY2 – Máriahalom – Szomor 8.29   

GY3 – Őrisáp – Bajna 10.15

GY4 – Máriahalom – Szomor 10.46 

GY5 – Őrisáp – Bajna 12.32

GY6 – Máriahalom – Szomor 13.03 

-ME-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!