Friss hírek

2009.11.26. 11:39

ERZSÉBETVÁROSI INGATLANPANAMA - A karácsonyt elõzetesben tölti Gál György

<p>Meghosszabbította csütörtökön a Fõvárosi Bíróság két hónappal Gál György, az erzsébetvárosi képviselõtestület gazdasági bizottsági elnökének elõzetes letartóztatását. Gál György az kerületben tavaly kirobbant ingatlanpanama egyik gyanúsítottja Hunvald György, polgármester mellett.</p>

A bíróság indoklása szerint azért van szükség az elõzetesre, mert fennáll a szökés vagy elrejtõzés, esetleg a bûnismétlés veszélye, illetve az, hogy a gyanúsított befolyásolni próbálná a tanúkat. A végzés nem jogerõs, mert a gyanúsított és védõje is fellebbezett - mondta el a Független Hírügynökségnek Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Fõügyészség szóvivõje.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, az erzsébetvárosi ingatlanpanama tavaly november végén kapott nagy visszhangot: a gyanú szerint egy hamis értékbecslést készítõ ingatlanbecslõ segítségével áron alul adtak el önkormányzati ingatlanokat egy vállalkozónak. A vállalkozó késõbb off-shore cégek közbeiktatásával, jóval magasabb áron értékesítette tovább az épületeket. Az önkormányzatnak okozott kár körülbelül egymilliárd forint lehet. Az ügyben körülbelül 16 önkormányzati lakóház eladásáról van szó.
Az ingatlanpanama miatt elõzetes letartóztatásban van Hunvald György, a kerület polgármestere, Gál György, a kerületi képviselõtestület gazdasági bizottságának és Kardos Péter, a pénzügyi bizottság elnöke, valamint az értékbecslõ is, de rajtuk kívül még több gyanúsítottja is van az ügynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!