Friss hírek

2009.06.30. 21:23

LABDARÚGÁS - Leigazolta Valenciát a Manchester United

<p>A Manchester United leigazolta kedden a Wigan ecuadori játékosát, Antonio Valenciát - jelentette be honlapján a manchesteri klub. A 23 éves játékos négy évre írt alá az angol bajnokhoz, a United 16 millió fontot fizetett érte a Wigan-nek.</p>

A játékos bemutatásakor elmondta: gyerekkori álma teljesült azzal, hogy a Manchester United pályáján, az Old Trafford-on játszhat majd több mint 76 ezer szurkoló előtt. Valencia előtt nehéz feladat áll, hiszen neki kellene betöltenie a Cristiano Ronaldo távozásával keletkezett űrt. Mint ismeretes, a United egyik legjobb játékosa 80 millió fontért cserébe a Real Madridba igazolt.

Antonio Valencia hazájában, Ecuadorban kezdte pályafutását, 2003-ban mutatkozott be az El Nacional csapatában. Két évvel később a spanyol Villarealhoz igazolt, a kezdőcsapatban azonban nem kapott lehetőséget, előbb a Recreativóhoz, majd a Wiganhoz került kölcsönbe. Az angol Wigan 2008-ban vette meg a Villarealtól. A Wiganban igazi kulcsemberré vált, így nem csoda, hogy Sir Alex Fergusonra, a Manchester United menedzserére is nagy hatást gyakorolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!