Aluinvent-DVTK: marad a csapatkapitány, Czank Tímea hosszabbított

Akt.:
Czank Tímea a Magyar Kupával
Czank Tímea a Magyar Kupával - © Fotó: Szabó Krisztián
Miskolc – Az elmúlt három évhez hasonlóan a következő idényben is az Aluinvent DVTK-ban játszik Czank Tímea, a csapat kapitánya.

A 30. születésnapját éppen ma ünneplő 176 centiméter magas kiváló irányító -, aki tavasszal vonult vissza a válogatottól – 2013-ban érkezett Diósgyőrbe. Pályafutása korábbi szakaszában játszott a Vasasban, bajnoki címet nyert a Sopron színeiben, majd Zalaegerszeg érintésével lett az Aluinvent DVTK kosarasa – írja a DVTK honlapja.

Diósgyőrben rögtön a csapat vezéregyéniségévé vált, csapatkapitánnyá választották, és a szurkolók is szívükbe zárták. 2015-ben szinte hátán vitte az Aluinvent DVTK-t a Magyar Kupa és a bajnokság döntőjébe, ahol végül ezüstérmet nyert társaival.

Az idén tavasszal megrendezett Magyar Kupa-döntőben sikerült előre lépni, ő vághatta le a Sopron elleni találkozó után a hálót a gyűrűről, majd aranyérmet akasztottak a nyakába, végül csapatkapitányként elsőként emelte magasba a serleget. A bajnokságban végül nem tudott érmet nyerni a súlyos sérülések által megtizedelt csapat, arra viszont nemzetközileg is felfigyeltek a szakemberek, hogy az Európa Kupa negyeddöntőjéig menetelt az Aluinvent DVTK. Játékát nem csak a szurkolók és a szakmai körök ismerték el, Miskolc Város Napján az Év sportolója díjat vehette át.

Czank Tímea a legutóbbi idényben az Aluinvent DVTK kulcsjátékosként átlagosan 30 percet töltött a pályán a bajnoki mérkőzéseken, és 9 pontot, valamint 4 asszisztot átlagolt.

– Nagyon boldog vagyok, hogy Diósgyőrben folytathatom a pályafutásom, hiszen már ez lesz a negyedik évem – mondta el Czank Tímea, az Aluinvent DVTK csapatkapitánya. – Voltak ajánlataim más kluboktól is, de három évet már játszottam piros-fehérben, Miskolc a második otthonom. Nagyon szeretem ezt a várost, az embereket, a szurkolókat, úgyhogy tényleg jó érzéssel folytatom a munkát. Remélem, hogy jövőre is hasonlóan nagy sikereket tudunk elérni, mint az előző szezonban.

– Én is örülök, hogy sikerült megegyezni Timivel, mert személyében a csapat egyik legfontosabb építőköve folytatja az Aluinvent DVTK-ban – nyilatkozta Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője. – Folyamatosan halad az új szezonra a csapat kialakítása. Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk, hamarosan újabb játékosok szerződtetését tudjuk bejelenteni. Az a célunk, hogy a következő idényben is ütőképes csapatot alakítsunk ki, amelyik felveszi a versenyt az Euroligában induló Sopronnal és Győrrel is.

Forrás: dvtk.eu


Aluinvent-DVTK – Kitüntetés: más néven, de másodszor

Miskolc – Miskolc város Év sportolója csapatának és az Év női sportolójának kapcsolata folytatódhat.