VRCK: Nagy a vendég somogyiak igazi ereje

Akt.:
Igazi rangadót láthat a közönség
Igazi rangadót láthat a közönség - © Fotó: ÉM-Archívum
Kazincbarcika – Csütörtökön 20 órától a Kaposvárral játszik hazai rangadót a Vegyész RC.

A férfi röplabda Extraligában nyolcadik meccsét vívja ma a kazincbarcikai együttes: a kék-sárgák a Don Bosco Sportközpontban a Fino Kaposvár alakulatát látják vendégül késő esti időpontban, 20 órától.

– Jót tett a keretnek a szabad hétvége, sikerült feltöltődni, a fiúk újult erővel tudták belevetni magukat az edzésekbe – közölte Marek Kardos, a VRCK vezetőedzője. – Számunkra fontos lesz az előttünk álló három rangadó, a legjobb eredményekkel szeretnénk zárni az alapszakaszt. Most az első helyen vagyunk, de mindenki el akar minket kapni, nekünk pedig fel kell venni a kesztyűt. Becsületesen készültünk a Kaposvár elleni mérkőzésre, mert bár szemmel láthatóan nincs jó formában a Fino, nem egy rossz csapatról van szó. Sok múlik azon, hogy Nagy Pétert mennyire sikerült hatástalanítani, ő a kaposváriak igazi ereje, ezt a legutóbbi mérkőzéseiken is bizonyította. A sérültjeink állapota folyamatosan javul, Blázsovics Péter már játszott is a MAFC ellen, és szerintem ő a Kaposvár ellen már bevethető lesz. Németh Szabolcs játéka egyelőre kérdéses, de már dolgozott. Egy-két megbetegedés is hátráltatott minket, de várhatóan a meccsnapra ezeken már túl lesznek a fiúk.

Pozitív a mérleg

– Volt egy visszérműtétem, és még vár is rám egy, de egy hete teljes értékű edzést végzek – mondta Blázsovics Péter.

– Fizikailag ugyan még össze kell magamat kapnom, és a labdát is meg kell szoknom, remélem, ez minél gyorsabban menni fog. Az edzéseink jó hangulatban telnek, és szerencsére tudunk is edzeni, mert nem utazunk sokat, lazább a naptárunk, sokkal jobban fel tudunk készülni egy adott mérkőzésre. Az idei szezonban pozitív a mérlegünk a Kaposvár ellen, és még mindig tudunk meríteni a kupameccsből, mert akkor szinte hiba nélkül játszottunk. Nem rossz csapat, maximálisan oda kell figyelni, de ha egy erős átlagot tudunk hozni, én úgy gondolom, hogy nem jelenthet problémát ezúttal sem a Fino nekünk. Mi jobb csapat vagyunk. Szerdán videóztunk róluk egyet, csütörtökön pedig pluszt kell, hogy jelentsen számunkra az, hogy hazai pályán, tévés mérkőzésen mutathatjuk meg magunkat.

MI, TM


Női vonalon is

A Vegyész RC-n belül ezentúl feltűnnek a lánycsapatok is, az általános iskolások edzője Veres István lesz. ,,Öröm, hogy városunkban egyre nagyobb az igény a lányok részéről is a röplabdára, ezért is döntöttünk végül úgy egy hosszabb mérlegelést követően, hogy elindítjuk a női röplabdát klubunkon belül – mondta Kárpáti László ügyvezető. – Szeretnénk, ha minőségi edzések mellett versenyeznének a lányok, mind az általános iskolások, mind a középiskolások, gimnazisták is.

Az érdeklődőket – 9-10 éves kortól – hétfőn (14.40), szerdán (14.40) és csütörtökön (14.00) várják a Kazinczy Ferenc tagiskolába.Alsózsolca.
BOON.HU

További hírek a BOON - Megyei kézilabda kategóriából


hirdetés