Segítséget kapott az alsózsolcai autista kislány

Akt.:
Nati újra járhat iskolába
Nati újra járhat iskolába - © Fotó: Ádám János
Alsózsolca, Miskolc – Többször is beszámoltunk annak az alsózsolcai, autista kislánynak a kálváriájáról, aki nem tudott bejárni a miskolci speciális iskolába, mivel megszűnt a szolgálat, amely korábban szállította.

A családnak nem volt lehetősége fizetős szolgáltatást finanszírozni, a kislány pedig nem tud buszon utazni. Hétfőn azonban már ismét iskolába mehetett, köszönhetően a Nő a Siker Alapítványnak.

– Az alapítvány kuratóriuma döntött a támogatásunk mellett, meglátogatott Lévay Adrienn az alapítvány elnöke, és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, aki az alapítvány alapítója, hogy elmondják a jó hírt, én azóta sem kapok levegőt az örömtől – mesélte érthetően boldogan az anyuka. – Mostantól ők támogatják Nati iskolába járását és egyéb módon is mellénk álltak, amit nem tudok kellően megköszönni – tette hozzá.

ÉM


Videó: Nem segítenek az alsózsolcai autista lányon

Videó: Nem segítenek az alsózsolcai autista lányon

Alsózsolca, Miskolc – Januártól nem járhat iskolába egy tizennégy éves autista kislány. A család Alsózsolcán él, speciális, fejlesztő iskola azonban legközelebb csak a 20 kilométerre lévő Miskolcon van. Eddig szállító szolgálat vitte a kislányt iskolába, de az tavaly év végén gazdasági okok miatt megszűnt.

Csak várhatnak a szülők, ha segítségre szorulnak

Csak várhatnak a szülők, ha segítségre szorulnak

Alsózsolca – Nem az alsózsolcai autista kislány az egyetlen, aki nem tud iskolába járni.

 

Iskolába szeretne járni az alsózsolcai autista lány

Iskolába szeretne járni az alsózsolcai autista lány

Alsózsolca – Példás összefogásnak köszönhetően egy hónapra megoldódott az alsózsolcai család gondja, és újra tud iskolába járni az autista kislány.
A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .

Alsózsolca.
BOON.HU


hirdetés