Akik mind a harmincan győztesek lettek

Indulás a táborba
Indulás a táborba - © Fotó: Magánarchívum
Miskolc, Füzérradvány – Megkezdődött a nagy kaland, hétfőn útnak indultak a Te is lehetsz győztes! című tehetségkutató vetélkedő legjobbjai.

A döntő 30 nyertese 5 napos, élményekkel, programokkal teli táborozáson vehet részt Füzérradványban. Például rögtön első este a Kiss Kata Zenekar ad koncertet.

Te is lehetsz győztes! címmel hirdette meg roma tehetségkutató versenyét a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei Hatókörű Városi Könyvtár az Égigérő mesefa című program keretében. A megye hat kistérségében élő 8–10 éves gyermekek ének, hangszeres zene és tánc kategóriában mutathatták meg magukat. Több száz gyermeket mozgatott meg a tehetségkutató, a táborozáson a döntő 30 nyertese vehet részt.

Július 24-én, hétfőn reggel a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár parkolójából indult útnak a többség és útközben még csatlakoztak hozzájuk néhányan. Az első napon természetesen egymással és ideiglenes otthonukkal, a táborral ismerkednek meg. De már erre a napra is jut koncert és egy rövid kirándulás, a többi napon pedig többek között Vígh Balázs író, sátoraljaújhelyi, kőkapui kirándulás, múzeumpedagógiai és biblioterápiás foglalkozás, sok-sok kézműveskedés és meseolvasás várja július 24–28. között a résztvevőket.

– ÉM –