Magyarország

2011.11.21. 13:27

Kívánságport "dobott piacra" a Mikulásgyár

Budapest, 2011. november 21., hétfő (MTI) - Kívánságporral támogathatják a segíteni szándékozók a Mikulásgyár működését.

Budapest, 2011. november 21., hétfő (MTI) - Kívánságporral támogathatják a segíteni szándékozók a Mikulásgyár működését.

 

A Kívánságpor a karitatív szervezet saját terméke: a zsákocskában speciális por van, amely a levegőbe szórva csillog-villog. A kis csomagot - melyen a "Kívánj bármit, megkapod, ha a csillagokat elkapod" szöveg olvasható - egyes újságosoknál, könyvesboltokban és az ország nagyobb postáin vásárolhatják meg az érdeklődők.

Idén hetedik alkalommal rendezik meg Európa egyik legnagyobb jótékonysági akcióját, amely december 9. és 21. között országszerte 14 plázában, minden postán és a budapesti Felvonulási téren gyűjti az adományokat: egyebek mellett tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, játékokat, könyveket. A rendezvény működési költségeinek előteremtése még nem fejeződött be, ezért a karitatív akció most saját terméket dobott piacra - közölte a szervező az MTI-vel.

A Mikulásgyár 2010-ben félmilliárd forintot is meghaladó értékben gyűjtött adományt, ezzel mintegy 161 ezer rászorulónak segített Magyarországon, valamint néhány száz doboz adományt a szomszédos országok magyarlakta településeire is eljuttatott. Az élelmiszer-, tisztítószer-, ruha- és játékadományok közel 96-97 százalékát magánszemélyek vitték a Mikulásgyárba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!