Friss hírek

2009.03.20. 12:35

Műkincstolvajokat fogtak

<p>Több mint 25 millió forintot érő, még tavaly ellopott védett műkincsek nyomára bukkant a rendőrség Budapesten. A büntetett előéletű tolvajokat csaknem két hete kapták el. A részletekről pénteken budapesti sajtótájékoztatóján beszélt Baricska Norbert, a nyomozás vezetője.</p>

Még 2009 szeptemberében törtek be, akkor még ismeretlenek egy VIII. kerületi lakásba, ahonnan ellopták a több mint 25 millió forintot érő védett grafikai gyűjteményt - mondta Baricska Norbert. A - többek között - Czóbel Béla és Rippl-Rónai József alkotásaiból álló kollekció nyomára állampolgári bejelentés alapján találtak. A kapott információk alapján március 9-én két autót figyeltek Budapesten. Az egyiket az Oktogonon, a másik járművet pedig a XIII. kerületben tartóztatták fel. A két autóból az összes elrabolt kép előkerült. A lopással összesen három embert gyanúsítanak, kettejüket már előzetes letartóztatásba helyezték. Az egyik gyanúsított vallott, azt mondta, hogy Magyarországon akartak túladni a képeken. 15 millió forintot kértek volna értük.

Az elfogásban a rendőröknek segített a Készenléti Rendőrség Terrorelhárító Szolgálata is, mert a nyomozás közben kiderült, hogy a gyanúsítottak közül ketten már követtek el hasonló - fegyveres rablásokat - tette hozzá Baricska Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!