magániskola

2019.05.17. 11:55

A vizsgán derült ki, hogy rossz könyvből tanultak a diákok

Egy angol magániskola diákjai számára a vizsgán derült ki, hogy tanulmányaik során rossz könyvből tanították őket.

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Yulia Grigoryeva

A szülők abszurdnak tartják a helyzetet, szerintük az iskola cserben hagyta a diákokat. A lányoknak fenntartott magániskola díja évente 37 ezer angol font (csaknem 14 millió forint), a szülők szerint ennyi pénzért nem szabadna ekkorát hibázni.

A diáklányok angol irodalomból írtak egy nemzetközi szintű vizsgát. Amikor azonban meglátták a kérdéseket, kiderült, hogy egészen addig rossz könyvből tanultak, számol be az esetről a V4NA Hírügynökség. A Worcestershire-ben található Malvern St James bentlakásos leányiskola nyomozást indított az esettel kapcsolatban.

Az egyik tanuló édesanyja szerint lánya kiborult, hogy az egész eddigi munkája kárba ment így. Hozzátette, hogy ennyi pénzért nem szabadna ekkorát hibáznia az iskolának.

Maga az intézmény is elismerte, hogy az egyik csoportnak a vizsgára leadott anyag valóban „helytelen” volt.

Ennek értelmében a vizsgabizottságtól különös megértést kértek az érintett diákok iránt. Még nem tudni pontosan, hány diákot érintett az iskola hibája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!