Helyi közélet

2015.09.24. 17:26

Norbert kérése több százezer emberhez ért el

Dubicsány, Miskolc - Páhy Norbert a családján segítene. Sokan segítenének neki – legalább egy kattintással.

Dubicsány, Miskolc - Páhy Norbert a családján segítene. Sokan segítenének neki – legalább egy kattintással.

Amikor múlt csütörtökön bemutattuk a dubicsányi álláskereső fiatalembert, Páhy Norbertet, reméltük, hogy kérése találkozik olvasóink segítő szándékával. Mert bár álláskereső sok van, Norbi tényleg dolgozni szeretne, nincsenek túlzott igényei sem. Igaz, gyógyíthatatlan betegségénél fogva némi kíméletre szorul: fizikai munkát nem végezhet, s állni sem bír sokáig. Ám ennek ellenére kétszer volt beteg húga donorja…

Azt azonban nem reméltük, hogy az Észak-Magyarország Facebook-oldalán a róla szóló bejegyzés napokon belül több mint 340 ezer emberhez jut el, minthogy több mint 3400-an meg is osztották azt.

Mi történt azóta Norberttel? S vajon mi fogta meg az oldal látogatóit?

Remény, túl az első próbán

A dubicsányi Páhy Norbertet végzettségei ellenére eddig nem vették föl sehová. Családjában rajta kívül még ketten örökölték édesapjuk betegségét, amellyel mint Norbi fogalmazott: együtt kell tudni élni. Az Észak-Magyarország Facebook-oldalára is feltett kérésre: aki tud, segítsen, legalább egy megosztással, sokan reagáltak. Az első, aki levelet is írt szerkesztőségünknek, Dombi Mária, egy kazincbarcikai könyvelőiroda ügyvezetője volt, aki Norbit be is hívta próbamunkára.

– A kolléganőm hívta fel a figyelmemet rá. Engem úgy neveltek, hogy attól nekünk nem lesz kevesebb, ha másoknak adunk, s a kollégáim körében is ezt a szemléletet terjesztem. Számomra természetes, hogy aki megteheti, az segítsen másokon, ha máshogy nem tud, legalább egy kattintással, az nem kerül semmibe. Az üres álláshelyre több jelentkező közül választunk, még nem döntöttünk.

Norbi mindenesetre az új ötletek nyomán mintegy 40 önéletrajzot küldött el. De mint mondta, a puszta biztatás is sokat jelentett számára.

ÉM-SzK


Dubicsány - "Mindössze" munkát keres. A családja életén is könnyítene, s szeretne továbbtanulni. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában