Magyarország

2010.07.09. 16:40

Kicsúszott a szájából a lélegeztetőgép - meghalt a súlyosan beteg kislány

<p>Kicsúszott a szájából a lélegeztetőgép és ezt későn vették észre a dolgozók, ezért halt meg egy súlyosan beteg hároméves kislány a pécsi gyermekklinikán - legalábbis a szülők ezt feltételezik. Ügyvédet fogadtak és feljelentést tettek a rendőrségen.</p>

Az eset tavaly decemberben történt, a kislány január elején halt meg. A szülők mostanra szedték össze annyira magukat, hogy ügyvédet keressenek.

A kislánynál gyógyíthatatlan betegséget, nyaki gerincvelő-daganatot diagnosztizáltak. A gyermeket megoperálták, de a műtétet követően nyaktól lefelé megbénult. Tavaly decemberben a kislány szájáról lecsúszott a lélegeztetőgép, és nem riasztott a figyelőberendezés, így a gyermek percekig nem kapott levegőt. A hároméves kislány még élt pár napig, majd meghalt. Szülei szerint a klinika dolgozói hibáztak, ezért ügyvédet fogadtak.

"A mai technika fejlettsége mellett nehezen képzelhető el, hogy a lélegeztető tubusról lecsúszik egy gépszál, és hosszú ideig nem veszik észre, hogy a kislány lélegeztetés nélkül maradt. Itt valahol valakinek hibázni kellett" - mondta el a Független Hírügynökségnek Ábrahám László, a család ügyvédje.

A szülők feljelentést tettek a rendőrségen és kártérítési igényt nyújtottak be a Pécsi Gyermekklinikának.

A gyermekklinikán senki nem akart nyilatkozni az ügyről. Annyit mondtak csak, hogy bármikor szívesen állnak egy vizsgálat elé.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!