Helyi közélet

2015.03.04. 16:21

Milliárdos fejlesztések a Boschnál

Miskolc - Újabb nagyszabású projekt indult a miskolci kéziszerszám-gyárban.

Miskolc - Újabb nagyszabású projekt indult a miskolci kéziszerszám-gyárban.Egy több mint 1,6 milliárd forintos projekt lezárult, egy több mint 2,2 milliárd forintos fejlesztés pedig elindult a Robert Bosch Power Tool Kft.-nél. Az előbbi keretében új generációs kerti szerszámgépeket, utóbbi esetében pedig innovatív elektromos kéziszerszámokat fejlesztettek, illetve fejlesztenek a miskolci gyárban – hangzott el azon a szerdai sajtótájékoztatón, amelyen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelentette be, hogy tavaly novemberben megkezdődött a famegmunkáló elektromos szerszámok gyártása. Jelenleg 70 fő dolgozik a faipari szegmensben, de 2016 végéig folyamatosan közel 350 munkahelyet töltenek fel Miskolcon.

A Bosch-ról szólva a miniszter kiemelte: a cégcsoport immár a harmadik legnagyobb külföldi tulajdonú termelő vállalat és az ötödik legnagyobb munkáltató Magyarországon. Mint mondta: a Bosch-csoport elkötelezettsége Magyarország iránt hozzájárul a munkahelyek számának és a beruházások értékének növeléséhez, a gazdaság versenyképességének javításához.

ÉM-UM


Miskolc, 2015. március 4., szerda (MTI) - Magyarország gazdasági növekedése 2015-ben is fenntartható és stabil marad, a 2,5 százalékos növekedési előrejelzés továbbra is reális - mondta Varga Mihály Miskolcon szerdán a német érdekeltségű Bosch konszern gyárában. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában