ELKÉPESZTŐ

2024.04.24. 15:30

Ácskalapáccsal és boxerrel verte össze áldozatát, aki majdnem megvakult

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen minősített emberölés bűntettének kísérlete és kifosztás bűntette miatt, aki közös italozás után ácskalapáccsal és boxerrel olyan súlyosan bántalmazta a sértett férfit, hogy eszméletlen állapotba került, ezután mobiltelefonját is elvette.

Boon.hu

Boxerrel és ácskalapáccsal támadt az elkövető

Fotó: Illusztráció

A vádirat szerint a vádlott 2022. május végén délelőtt felment egy férfi ismerőse miskolci albérletébe, együtt italoztak, ide érkezett meg a sértett férfi, aki áthívta őket a lakásába összeszerelni egy ágyat. A sértettnél munka közben valamennyien alkoholt fogyasztottak, beszélgettek, azonban a vádlott és a sértett között szóváltás keletkezett, kölcsönösen szidalmazták egymást, dulakodtak. A másik férfi megpróbálta szétválasztani őket eredménytelenül, így elhagyta a lakást.

Eszméletlenre verte, majd kirabolta

A vádlott és a sértett közötti vita egyre jobban elfajult, a vádlott legalább ötször a fején megütötte a nála lévő ácskalapáccsal és fogazott fém boxerrel, valamint fejbe rúgta.

A súlyos bántalmazás eredményeként a sértett eszméletlen állapotban feküdt a társasház folyosóján, ezt a helyzetet kihasználva a vádlott a lakásából eltulajdonította a mobiltelefonját.

Maradandó fogyatékosság

A sértett közvetetten életveszélyes állapotba került, nála súlyos egészségromlás, illetőleg a bal szeme látásvesztése okán maradandó fogyatékosság is kialakult. A cselekmény következtében átlagost meghaladó fájdalmat kellett elszenvednie.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottal szemben fegyház büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott – tájékoztatta portálunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában