Helyi közélet

2012.01.03. 18:48

Van, aki áram nélkül maradt a DIP-ben

Miskolc - A Digép Ipari Park vezetése már az áram visszakapcsolásakor sugallta: nem mindenkivel kötnek idlén szerződést.

Miskolc - A Digép Ipari Park vezetése már az áram visszakapcsolásakor sugallta: nem mindenkivel kötnek idlén szerződést.

December 29-e óta van újra áram a Digép Ipari Parkban, miután az ÉMÁSZ a társaság 50 millió forintot meghaladó adóssága miatt kikapcsolta az áramot, de rövid időn belül sikeres egyezséget közöttek a felek. A megállapodás és az idei áramvásárlási szerződés azonban az eddigieknél szigorúbb fizetési feltételeket szab meg, amelyekhez hasonló szigorúságot akar alkalmazni a DIP Kft. is a parkban működő mintegy félszáz vállalkozással szemben. A vállalkozások egy része azonban értetlenül áll a szerintük „fenyegető hangú” feltételdiktálás előtt és úgy vélik, nem azonos elbírálás alá esnek a tagvállalatok.

Négy céget kizártak?

A hírek szerint a szigorúság első eredményeként akadnak olyan vállalkozások, amelyek az új esztendő megkezdődésével nem kaptak áramot a DIP révén. A park vezetése ezt természetesnek veszi, hiszen ezt ígérte a tavaly év végi megbeszéléseken.

Az egyik vállalkozással kapcsolatban valamiféle diszkriminációról beszélnek, mert igazi okát nem látják annak, hogy épp azt a céget zárták ki a szolgáltatásból. A cég vezetője egyelőre nem akarja felfedni kilétét. Annyit sikerült megtudnunk, hogy további három társaság sem kap villamaosenergiát a parkban üzemelők közül. A témára visszatérünk.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában