Helyi közélet

2013.10.01. 18:37

Tapolca: hétmilliárdból hogy lett fél?

Miskolc - Félmilliárd és 1,75 milliárd: az első Tapolcának, a második a DVTK-stadionnak. Mindkettőnél többről volt szó...

Miskolc - Félmilliárd és 1,75 milliárd: az első Tapolcának, a második a DVTK-stadionnak. Mindkettőnél többről volt szó...Annyit elárulhatok, nagyságrendekkel nagyobb összeget kap majd Tapolca, mint amennyibe a selyemréti strand került” – ezt Sebestyén László (Fidesz) országgyűlési képviselő nyilatkozta lapunknak a múlt héten. Egészen pontosan akkor, amikor kiderült, a kormány támogatja Miskolctapolca fejlesztését, és ennek miniszteri biztosa – október elsejei hatállyal – az országgyűlési képviselő lesz. A bejelentés után pontos összeget nem akart elárulni Sebestyén László.

Mára azonban a támogatás mértéke sem titok: 500 millió forint. A parlament honlapján ugyanis olvasható a jövő évre vonatkozó költségvetési javaslat, amelynek 146. oldalán szerepel: a Miskolctapolcai Strandfürdő és környezete fejlesztésére előirányzott összeg, félmilliárd forint. Indoklás: „A támogatás Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatát illeti meg a várospolitikai célból kiemelt jelentőségű Miskolctapolcai Strandfürdő és környezetének fejlesztéséhez, a korábbi strand területének rehabilitációjához, nemzetközi versenyek megtartására is alkalmas úszómedence és kiszolgáló épületek, valamint élményfürdő kialakításához.

A 500 millió forint nem nagyságrendekkel nagyobb összeg, mint a selyemréti fürdőfejlesztés költsége volt, hanem csupán a fele.

Lapunk újra megkereste az országgyűlési képviselőt, az önkormányzatot, a minisztériumot, államtitkárságot. Részletek a szerdai Észak-Magyarországban.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában