Viszlát, áramszünetek! – Megújul a felsőzsolcai iskola

Akt.:
Az új padlózat
Az új padlózat - © Fotó: Ádám János
Felsőzsolca – Végre használhatják a digitális táblákat a felsőzsolcai iskolában: megújul a villamossági hálózat is.

Már kész a laminált padló, tiszták a falak is a két tanteremben: javában tart az iskola felújítása a Felsőzsolcai Szent István Katolikus Általános Iskolában. Putz József iskolaigazgató vezet minket körbe, valóban szép lett, szeptemberben megújult intézmény várja majd vissza a diákokat. Az iskola fenntartója 2012 óta az Egri Főegyházmegye, mint az igazgató fogalmaz, nekik köszönhető a mostani felújítás is, 4 millió forintot kaptak a munkálatokra.

Négymillió forintot kaptunk az Egri Főegyházmegyétől.” Putz József

– A legfontosabb a villamossági hálózat felújítása volt, ez 2 millió forintba kerül – magyarázza. Megjegyzi, az eddigi alumíniumvezetékek megértek a cserére. Gyakori volt az áramszünet az iskolában, az új digitális táblák működtetését sem bírta a hálózat, itt volt az ideje, hogy korszerű világítótestekre cseréljék a régieket.


22 új számítógép

Putz Józseftől megtudjuk, a számítógépparkjuk is elavult, a nyáron 22 újabb eszközt szereznek be az iskola informatikatantermébe. Mindemellett az épület tetőszerkezetét is javítják egy jelentősebb összegből, az iskola vizesblokk­ját is felújítják, és két (az említett) tanterem is új burkolatot kap, kapott.

– ÉM-HM –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s