Visszakerült tulajdonosához a telefon

Illusztráció
Illusztráció
Tiszaújváros – Vádemelési javaslattal élt a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság két férfival szemben, egyikük elsajátított egy utcán talált telefont, míg a másik megvásárolta azt.

Jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság B. S. 51 éves girincsi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított Tiszaújvárosban, a Bethlen Gábor utcában 2015. december 13-án 8 óra körüli időben talált egy több mint 100 000 forint értékű telefont.

A férfi a készüléket nem próbálta meg visszajuttatni jogos tulajdonosának, hanem eladta azt. A vásárló a telefon eredetének tudatában vásárolta meg a mobilt 7 000 forintért.

A hatóság a 21 éves R. R. körömi lakossal szemben orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást.

A nyomozás során a körömi férfinál megtartott házkutatáson a rendőrök megtalálták és lefoglalták az elsajátított telefont, amit később jogos tulajdonosa visszakapott a nyomozóktól.

A gyanúsítottakkal szemben indított eljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság lezárta és az iratokat 2016. március 23-án vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –