BOON Sziréna

2018.09.13. 17:55

Elítélték az idős nőt, aki fegyvert adott a lánya halálát okozó apának Miskolcon

Miskolc - Két büntetőügy is lett a kilenc éves gyermek halálából a Miskolci Törvényszéken.

Miskolc - Két büntetőügy is lett a kilenc éves gyermek halálából a Miskolci Törvényszéken.

Mint ahogy arról korábban írtunk, a Miskolci Törvényszék július 2-én kihirdetett ítéletében felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki a szomszédjától kapott fegyverrel halálos sebet ejtett a kislányán. Az apa ügyével párhuzamosan a Miskolci Járásbíróságon egy másik büntetőügy is indult, a fegyver eredeti tulajdonosával szemben.

A Miskolci Járásbíróság csütörtökön hirdetett ítéletet az ügyben. A megállapított tényállás szerint a vádlott nő a szomszédaira bízta értéktárgyait, melyek között volt az a pisztoly, amellyel az apa eltalálta a szobában játszó gyermeket.

A bíróság az első tárgyaláson ítéletet hozott és 1 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a vádlottat lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt.

A tárgyaláson a vádlott bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tett, melyet a bíróság elfogadott, és a 2018. július 1. napjától hatályos új törvény rendelkezései szerint nyomban ítéletet hozott. Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott idős korú, büntetlen előéletű, és a bűncselekményt beismerte.

Az ítélet jogerős.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!