Vihar – Elmű: estére a legtöbb helyen lehet újra áram a fővárosban

Budapest, 2015. augusztus 18., kedd (MTI) – Amennyiben nem pusztít újabb heves zivatar, kedden sötétedésig a legtöbb fogyasztónál újra visszaállhat az áramszolgáltatás a fővárosban – tájékoztatta az Elmű szóvivője az MTI-t.

Boross Norbert hangsúlyozta: maga az elektromos hálózat kevéssé károsodott, ám a kárelhárítást elsősorban az akadályozza, hogy még mindig vízzel telítettek, elsősorban a VI. VII. VIII. IX. és XIII. kerületben azok a pincék ahol az épületi transzformátorállomások találhatóak.

Mivel az Elmű nem rendelkezik szivattyúkkal, meg kell várniuk, hogy a tulajdonosok vagy a katasztrófavédelem vízmentesítse a pincéket.

További gondot okoz, hogy vannak olyan házak, ahol a szivattyúzás ellenére újra és újra vízzel telnek a pincék. Ezt vélhetően az okozza, hogy a csatornahálózat nem tudja elvezetni a felgyülemlett talajvizet – tette hozzá.

Mindennek ellenére a hétfő esti 45 ezerről, kedd délutánra 7 ezerre sikerült csökkenteni azon fogyasztók számát, akiknél még nem állt helyre az áramszolgáltatás – mondta Boross Norbert.

– MTI –