Videó: újabb ózdi uzsorások őrizetben

Akt.:
Újabb ózdi uzsorások őrizetben
Újabb ózdi uzsorások őrizetben - © Fotó: police.hu
Ózd – A rendőrök egy apát és fiát vettek őrizetbe, akik a gyanú szerint uzsorakamatra adott kölcsönökkel taszították kilátástalan helyzetbe a rászorulókat.

Uzsora-bűncselekmény és zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság B. Elemér 69 éves és ifj. B. Elemér 34 éves ózdi lakosokkal szemben.

A gyanúsítottak 2016. július 5-ei elfogásukat megelőzően több olyan ózdi személynek adtak kölcsön különböző pénzösszegeket, akik nehéz anyagi helyzetben voltak. A sértettek rászorult helyzetét kihasználva a kölcsönkért összegekre 50, illetve 100 százalékos kamatot számoltak fel és ezzel további nélkülözésnek tették ki adósaikat.

Amennyiben az adósok nem tudtak fizetni apa és fia bántalmazással fenyegették meg őket, amit a legtöbbször fizikai erőszak követett, illetve szóbeli intelem, ha szólni mernek a rendőrségnek, akkor felgyújtják a házaikat.

Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai által elfogott két férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vételüket követően előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására az ügyészségen.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság-