Helyi közélet

2014.09.29. 19:32

Önismereti és stresszkezelő tréningek az ózdi egészségügyi dolgozóknak

Ózd - Két éves pályázati szakasz zárult le, amelyben a kórházi alkalmazottakat képezték az észak-borsodi városban.

Ózd - Két éves pályázati szakasz zárult le, amelyben a kórházi alkalmazottakat képezték az észak-borsodi városban.

Állami és uniós forrásokat felhasználva közel százmillió forintot fordíthattak Ózdon az egészségügyi dolgozók képzésére. Az október elején záruló projekttel kapcsolatban Rolof Orsolya, az Almási Balogh Pál Kórház ápolási igazgatója elmondta: a két éven keresztül tartó pályázat két részből állt. Első körben hat fő OKJ-képzésen vett részt, amely azért volt fontos, mert a hiányszakmákban biztosított magának utánpótlást az egészségügyi intézmény. Azután a főnővérek, a menedzsment és az összes szakápoló részt vett azokon a foglalkozásokon, amely az önismeret mellett kommunikációra, konfliktus - és stresszkezelésre tanította a dolgozókat.

- Ezek a foglalkozások a szakápolók lelkét próbálták meg egy kicsit gondozni - tette hozzá Rolof Orsolya. - Nagyon fáradtak a dolgozók, folyamatos a leterheltség, amit így is igyekeztünk enyhíteni. Az elmúlt hónapokban lezajlott tréningek az önismereten alapultak, ahol megtanultunk egy kicsit relaxálni, meditálni. Ez pedig a mindennapi életben is segítséget nyújt, hogy az egyre fokozódó igények mellett a betegekkel még türelmesebbek legyenek az ápolóink. Számunkra ez egy kiemelt projekt volt, hiszen rendkívül fontosnak tartjuk a szakdolgozóink lelki egészségét.

Rolof Orsolya hozzátette: a képzés szempontjából az lenne az ideális, ha évente legalább egyszer megismételhetnék ezeket a foglalkozásokat. Ezt a kórház önerőből. saját költségvetésnek a terhére nem tudja megvalósítani. Ugyanakkor az Almási Balogh Pál Kórház rendkívül eredményesen pályázott a mögöttünk hagyott időszakban, ezért az ápolási igazgató abban bízik, hogy erre a jövőben is lesz lehetőségük.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában