Friss hírek

2010.04.15. 13:41

Újra köthet szerzõdést a Wabard Biztosító

<p>A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) csütörtökön megszüntette a Wabard Biztosító Zrt. biztosítási termékeinek terjesztésére tavaly szeptemberben hozott felfüggesztõ határozatát - tudatta a hatóság. A PSZÁF azért mondott ki tilalmat új gépjármû-felelõsségbiztosítási (kgfb), casco és árufuvarozói felelõsségbiztosítási szerzõdések kötésére, mert rendkívül sok hibát talált a társaság nyilvántartási, adatfeldolgozási és -szolgáltatási rendszerében. Elsõ fokon a bíróság elutasította a Wabard keresetét a felfüggesztõ határozat ellen.</p>

A 2009. év végi kgfb-kötés egyik nagy vesztese volt a Wabard Biztosító, mert tavaly szeptember 25-én a PSZÁF megtiltotta új szerzõdések kötését, csak a meglévõk teljesítését engedélyezte. A felügyelet megállapította, hogy a Wabard adminisztrációjában súlyos hiányosságok vannak, amelyek kijavítására kötelezte a társaságot. Január-februári utóvizsgálatában megállapította, hogy a Wabard számos intézkedést tett a felfüggesztésre okot adó jogsértõ állapot megszüntetésére. A szabályozottság, a mûködési kockázatok csökkentését szolgáló információs és ellenõrzési rendszer terén elért eredmények, a kitûzött célok alapján valószínûsíthetõ, hogy a Wabard képes lesz a jogszabályokkal összhangban álló, a terjesztést is magában foglaló mûködésre - fogalmaz a PSZÁF.

A Fõvárosi Bíróság elsõ fokú, nem jogerõs ítéletében elutasította a Wabard keresetét, amelyben a cég a PSZÁF felfüggesztõ határozatát támadta meg - tudatta a hatóság.

A Wabard a biztosítási piac új szereplõje. Alapítója a legnagyobb közúti árufuvarozó cég, a Waberer s tulajdonosa, Waberer György. A Waberer s elõdje az egykori állami tulajdonú Hungarocamion.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!