Sport

2012.09.24. 17:49

Nem az első mérkőzésből indulnak ki a Jegesmedvék

Kedden a Ferencváros-ESMTK elleni idegenbeli találkozóval kezdik a három meccsből álló hetet a Macik.

Kedden a Ferencváros-ESMTK elleni idegenbeli találkozóval kezdik a három meccsből álló hetet a Macik.Erdélyből, Brassóból hétfőn reggel 8 óra táján érkeztek haza a sárga-feketék, és a hét első napjára pihenőt kapott a keret Tim Kehler vezetőedzőtől. A korongosok kedden délelőtt átmozgató tréningen vesznek részt, majd ebéd után elindulnak Pesterzsébetre, ahol 19 órától a Ferencváros-ESMTK-val mérik össze erejüket.

– Az első összecsapáson, Csíkszeredában a rendes játékidőben begyűjthettük volna a három pontot, de a lövések során egyszerűen nem volt szerencsénk – kezdte értékelését Wéber Zsolt, a Jegesmedvék csatára. – Két nappal később Brassóban sokat voltunk hátrányban, mi pedig alig kaptunk előnyt, csak a mérkőzés vége felé. Belülről úgy éreztem, jól mentünk, a kapufát is eltaláltuk, az a kis plusz hiányzott, de Polc Patrik is állta a sarat a Corona kapujában.

Wéber Zsolt is a miskolciak egyik új nyári szerzeményei közé tartozik, és éppen a zöld-fehérektől érkezett a Népkertbe:

– Nagyon várom a meccset... – szögezte le a 22 esztendős hokis. – Szeretem az ilyen csatákat, ahol az előző csapatom ellen léphetek jégre, eléggé fel tud spanolni. A Fradit az első napon megvertük itthon, de butaság lenne azt állítani, hogy a keddi találkozót emiatt csupán mi veszíthetjük el. Már csak azért sem, mert ők vasárnap győzni tudtak a Csíkszereda vendégeként, és saját környezetükben vért fognak izzadni azért, hogy megverjenek bennünket. Persze mi nem fogjuk hagyni magunkat...

A romániai túrára – mintegy éles próbajátékra – a Jegesmedvékkel tartott a Finnországból hazatért junior válogatott támadó, Nagy Krisztián is. Vele kapcsolatban az előzetes hírek arról szóltak, hogy az itt megvívott két csata után eldőlhet a további sorsa.

Egri Gergely menedzser azonban arról tájékoztatta az Észak-Magyarországot, hogy a korongos a Ferencváros elleni keretben még biztosan ott lesz. Az viszont eldőlt, hogy a szlovák védő, Lubomir Chmelo nem lesz újra Maci-játékos.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!