Friss hírek

2007.10.11. 12:25

Tokody Ilona először énekel Kolozsváron

<p>Először lép fel csütörtökön este a Kolozsvári Magyar Operában a budapesti Operaház teljes társulata. A vendégelőadáson Puccini: Bohéméletét adják elő az Operaház művészei. Mimi szerepében Tokody Ilonát láthatja, hallhatja a közönség.</p>

A magyar szopránsztár a Bohémélet főhősnőjével, Mimivel az elmúlt évtizedekben meghódította a világ összes nagy operaházát. Tokody Ilona szinte minden nagy operasztárral énekelte már ezt a szerepet, köztük a három tenorral is. Kérdésünkre, hogy hányadik Bohémélet előadása lesz a csütörtök esti, a művésznő nem tudta a pontos választ. Egy ideig az édesapja számolta, de az emlékezetes századiknál abbahagyta. Akkor, Buenos Aires-ben Luciano Pavarotti volt Tokody Ilona partnere a Bohéméletben.

A Kolozsvári Magyar Operában Daróczi Tamással lép színpadra az "örök Mimi". Érdeklődésünkre a művésznő elmondta: már a szerdai főpróbán nagy sikere volt a társulatnak. A fodrászok azzal köszöntötték a magyar szopránt, hogy jó élőben is, nemcsak a Duna Televízióban látni a szopránéenekest. Tokody Ilona hozzátette, régi adósságát törleszti a mostani előadással, A Bohémélettel fellépett ugyan a világ összes jelentős operaházában, de a kolozsvári opera eddig kimaradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!