Helyi közélet

2015.06.17. 13:22

Több programot is csúcsra járatnak Léhen

Léh - Orvos egyelőre nincs, de ha lesz, szép épületben dolgozhat.

Léh - Orvos egyelőre nincs, de ha lesz, szép épületben dolgozhat.Sajnos nemrégiben az orvosunk elhunyt, és a három település – Kázsmárk, Léh, Rásonysápberencs – egyelőre orvos nélkül maradt, pontosabban helyettesítéssel (heti két alkalommal) oldottuk meg ezt a helyzetet – fogalmazott Szemán Károly, Léh polgármestere. – Az orvosi épület felújítása sajnos némileg megkésve történik, de jelenleg is zajlik a Start munkaprogramon belül. A szigetelés, a nyílászárók cseréje az energiatakarékosságot figyelembe véve történik. Az új orvos kiléte még nem ismert: az állást valószínűleg pályázat útján hirdetik majd meg.

Októberig tartanak

Az orvosi rendelő környéke jelenleg is szépen rendben van. Az épület emeletén szolgálati lakás található, míg alul az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat.

Léh településen egyébként a Start munkaprogram keretein belül több programban is részt vesznek. Épületfelújítás, mezőgazdasági (fóliasátras) termelés, állattartás. A jövőben tyúkokat is szeretnének tartani. Húsz malac van jelenleg a faluban, és igyekeznek a szaporulatot fenntartani.

– Programjainkban 65 ember dolgozik – mondta Szemán Károly. – A belvízi árkok rendbetétele folyamatos munkát ad, és ez igaz a parlagfű-mentesítésre is. Az őszi betakarítások még odébb vannak, addig pincét is kell építenünk. Mindezek mellett zajlik az utak rendbetétele és a járdák felújítása. Ezek a Start munkaprogramok szeptember-októberig tartanak.

A Belügyminisztérium pályázatán nyert kamerarendszer kiépítése csúszik egy kicsit, hiszik, hogy az év végére az is kiépítésre kerül. Az önkormányzat pénztárcáját nem terheli meg, 100 százalékban kormányzati forrásból valósul meg.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában