Nagyvilág

2010.05.01. 17:41

Lángokban áll egy szálloda Nyugat-Ukrajnában

<p>Tûz ütött ki Lviv (Lemberg) egyik szállodájában szombat délután . A tûzoltók kiérkezésekor a háromszintes épület több mint a felét elborították a lángok.</p>

A nyugat-ukrajnai megyeszékhely összes tûzoltóegysége azért küzd, hogy a lángok ne terjedjenek át a szomszédban álló lakóépületekre és üzletekre. A szálloda vendégeit és alkalmazottait még idejében sikerült kimenekíteni.

A megyei katasztrófavédelem szóvivõje az UNIAN hírügynökségnek elmondta, hogy tûzoltósághoz helyi idõ szerint délután két órakor futott be az elsõ riasztás. Mire az elsõ tûzoltókocsi a helyszínre ért, a tûz már a külvárosi SV Hotel épületének csaknem a felére kiterjedt. A késedelem valószínûleg annak tudható be, hogy az intézmény dolgozói elõször egyedül próbálták elfojtani a lángokat.

A helyszínre a 800 ezer lakosú város valamennyi tûzoltóegységét kivezényelték, ugyanis fennáll a veszélye annak, hogy a tûz átterjed a szomszédos üzletekre és lakóépületekre. Három órával az oltás megkezdése után a lángok még mindig körülbelül másfél ezer négyzetméteres területet borítanak el.

A katasztrófavédelem szóvivõje szerint a késedelmes riasztás miatt erõsen kétséges, hogy valamennyit is sikerülne megmenteni a szálloda épületébõl.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!