Helyi közélet

2014.03.19. 16:28

Regionális bűnmegelőzési továbbképzés

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon iskolai bűnmegelőzési tanácsadók szakmai ismereteit bővítették.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon iskolai bűnmegelőzési tanácsadók szakmai ismereteit bővítették.A Magyar Rendőrség iskolai bűnmegelőzési tanácsadói hálózatot működtet.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon 8 senior állományú tisztet neveztek ki, akik 13 oktatási intézményben teljesítenek szolgálatot.

Az intézményvezetők véleményei alapján megállapítható, hogy a tanévben a korábbi évekhez képest kevesebb erőszakos cselekmény fordult elő, ami nagymértékben köszönhető a bűnmegelőzési óráknak és a tanácsadók jelenlétének.

A tanácsadók rendszeres továbbképzésen vesznek részt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon 2014. március 12-én tartották meg az első ilyen konzultációt a bűnmegelőzési tanácsadók részére, ahol jelen voltak a Heves- és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei is.

A továbbképzésen előadást tartott Dr. Béres Emese megyei tisztiorvos, aki a „Füst-öl” című előadásában a dohányzás számos káros hatására hívta fel a figyelmet, majd kisfilmekkel prezentálta, hogy a középiskolások részére a prevenciós előadásokat mivel lehet érdekesebbé, fogékonyabbá tenni.

Új Veronika a Miskolci Drogambulancia munkáját mutatta be, majd a drogfogyasztóknál alkalmazott elterelés módszerét szemléltette.

Végül az új pszichoaktív szerekről, a vonatkozó jogszabályi változásokról és a kábítószer-bűnözés aktuális helyzetéről tartott tájékoztatást Bánhegyi Péter r. alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály vezetője és Molnár Norbert r. őrnagy a Miskolci Rendőrkapitányság Felderítő Alosztályának vezetője.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában