Helyi közélet

2013.10.02. 23:47

Onga: egy magabiztos, büszke, erős város

Onga - "Ha valamit nagyon akarunk és tenni is képesek vagyunk érte, akkor az eredményre vezet."

Onga - "Ha valamit nagyon akarunk és tenni is képesek vagyunk érte, akkor az eredményre vezet."Megyénk legifjabb városában, Ongán szeptember 27-én tartották a városavató ünnepséget. Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz európai parlamenti képviselője mielőtt átadta a város kulcsát dr. Madzin Tibor polgármesternek, kijelentette: az út, amely idáig vezetett, nagyon rögös, nagyon hosszú volt, kitartás, elkötelezettség, tenni akarás és a szándékról le nem térés kellett ahhoz, hogy az ongaiak elérjék céljukat. Ha valamit nagyon akarunk és tenni is képesek vagyunk érte, akkor az eredményre vezet.

Közös siker

Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára szerint Onga várossá válása valamennyiünk közös sikere, a megyéé, az egész országé. Hozzátette: ugyanakkor, hogy a városi rang nemcsak elismerés, hanem felelősség is. A város oklevelének átadásakor Demeter Ervin, megyei kormánymegbízott a kormány és a kormányhivatal támogatásáról biztosította Ongát. Dr. Ódor Ferenc országgyűlési képviselő a közösség fontosságáról beszélt, és gratulált az eredményes munkához, amely révén kiérdemelték a városi címet.

Dr. Madzin Tibor, Onga polgármestere így fogalmazott:" Sehol a világon nem születnek egy csapásra városok, – ez alól talán csak Las Vegas a kivétel – a várossá válás hosszabb, rövidebb történelmi folyamat eredményeként valósul meg, amelyet nagyban befolyásolnak a mindenkori társadalmi, gazdasági, kulturális körülmények. Onga is azért létezik és van pont ezen a helyen, mert elődeink itt találták meg boldogulásukat. Onga Abaúj déli szegletében ma is szembenéz a mindennapok kihívásaival. A városi cím elnyerése nagyszerű és méltó elismerése az itteni emberek munkásságának. Mi, Ongán élők továbbra is azon dolgozunk, hogy minél kényelmesebb, minél jobb és harmonikusabb, minél komfortosabb környezetben éljünk. Olyan várost szeretnénk hagyni utódainkra, ahol lakni, élni jó, okos és kellemes dolog. Kívánom, hogy váljon valóra dr. Mengyi Roland gondolata, amely szerint az ongaiak egy magabiztos, büszke, erős város lakói lesznek." A köszöntők után dr. Mengyi Roland, a megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg a városnapot.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában