Videó: Elbocsátás lehet a béremelésből?

Akt.:
Elbocsátás lehet a béremelésből?
Elbocsátás lehet a béremelésből? - © Fotó: rtl.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Lehet-e elbocsátás a megemelt minimálbér miatt? A kormánypártok szerint nem kell erre számítani, a vállalkozók szövetsége azonban attól tart, hogy a béremelés miatti többletköltségeket a kisebb vállalkozások nem tudják majd előteremteni, ezért több dolgozójuktól megválhatnak.

A szocialisták átverésről beszélnek, mert miközben a járulékcsökkentés nem segít a munkaadókon, a költségvetés még többlethez is juthat.

Forrás: rtl.hu.


2017. évi minimálbér – Mennyivel fogunk többet keresni jövőre?

A héten megállapodott a kormány a munkáltatókkal és szakszervezetekkel a jövő évi bérekről. Ennek eredményeképpen a 2017-es évben a minimálbér összege 15 százalékkal, a garantált bérminimum pedig 25 százalékkal nő.

Cafeteria 2017 – Így módosulnak a juttatások jövőre!

Számos cégnél a munkabért egyéb juttatási elemekkel egészítik ki. Így kaphattunk Erzsébet-utalványt (maximum 8 000 Ft értékben), vagy bérletet, esetleg SZÉP-kártyát és még sorolhatnánk. Azonban a jövő évben módosulnak a Cafeteria juttatásokkal kapcsolatos adó- és jogszabályok, így elképzelhető, hogy a munkáltatónk módosít a részünkre adott béren kívüli juttatásokon.