boon-sportoldal

2011.08.24. 08:42

Diósgyőri Várfürdő SC: Beadták a nevezésüket

Komolyan készül az október eleji bajnoki rajtra a diósgyőri gárda.

Komolyan készül az október eleji bajnoki rajtra a diósgyőri gárda.Augusztus 15-ig lehetett nevezni a 2011/2012-es férfi ob II-es vízilabda-bajnokságra, s amint azt az MVLSZ szakfelügyelőjétől, Babarczy Rolandtól megtudtuk, ezen határidőig Miskolc régi-új együttese, a Diósgyőri Várfürdő SC is jelezte részvételi szándékát a harmadosztályú küzdelemsorozatra. A versenykiírásból kiderül, hogy az ob II sorsolását augusztus 29-én, hétfőn 14 órától készítik el Budapesten, a Hajós Alfréd uszodában. A bajnokságra 28 klub adta le nevezését, melyeket öt csoportba osztanak be, területi elvek szerint – a DVSC az elképzelések szerint az Aqua SE Nyíregyházával, a Debreceni Cívis Póló SE-vel, az Egri Vízművel, valamint a Gyöngyösi Alligátorok VC-vel kerül egy csoportba. Az ob II-ben tornákon mérkőznek egymással a csapatok, s amelyikük képviselője majd hétfőn az egyes sorszámot húzza, azé lesz az első torna megrendezésének lehetősége október elején.

Vargával együtt

Hatvani János, a miskolciak edzője elmondta, örül neki, ugyanakkor biztos is volt benne, hogy nem lesz gond a nevezésük elfogadásával. A diósgyőriek heti három foglalkozással készülnek a rajtra, továbbra is a Várfürdőben, a hónap végi zárás után pedig a Selyemréti Strandfürdőben, illetve a Kemény Dénes Sportuszodában. Korábban írtunk róla, hogy a gárda minden bizonnyal Miskolci Póló Club néven fog a bajnokságban szerepelni, ám lehet, hogy a névváltozás ezen az éven még nem történik meg. ,,Reménykedünk abban, hogy az önkormányzat által korábban ígért anyagi támogatással végig tudjuk játszani az idényt, és örömet tudunk szerezni azoknak, akik segítik az itteni vízilabda felemelkedését" – jegyezte meg Hatvani János, hozzátéve, hogy a szakmai munkában társa lesz Varga János, a VUK trénere, ugyanakkor szeretnék az utánpótlás részére megnyerni Fedor Győzőt.

ÉM-MI


A Diósgyőr kerete

Kapusok: Cretiu Líviu, Hutkai Dániel.

Mezőnyjátékosok: dr. Németh Zoltán, Németh Gábor, Kisely Tamás, Kisely István, Kovács Gábor, dr. Dobai Péter, Kozák László, Hudáky Aladár, Kőrösi Gergő, Papp Tamás, Török Viktor, Csorba Iván, Sarkadi Zoltán, Varga Zoltán.


Miskolc - Az ob II-ben szerepel majd a megyeszékhely csapata a 2011/2012-es bajnokságban.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!