Helyi közélet

2014.12.23. 18:35

Karácsonyi gulyás az Erzsébet téren

Miskolc - Egy miskolci vállalkozó ebédre hívja a rászorulókat december 26-án.

Miskolc - Egy miskolci vállalkozó ebédre hívja a rászorulókat december 26-án.

Egy tányér meleg gulyáslevesre hívják a szervezők a rászorulókat karácsony másnapján, december 26-án Miskolcon, az Erzsébet térre. Az ételosztást Sütő Imre vállalkozó, az Eagle Egg Kft. ügyvezető-tulajdonosa kezdeményezte és finanszírozza, amihez segítséget kapott a Máltai Szeretetszolgálattól, a Bakery Pékségtől, valamint az Észak-Magyarország szerkesztőségétől. A legnagyobb köszönet Csiba Gábort, a szeretetszolgálat megyei vezetőjét és Pfliegler Pétert, Miskolc alpolgármesterét illeti.

Sütő Imre azt mesélte az Észak-Magyarországnak, hogy 17 éves lánya nemrég segített egy idős néninek, aki rosszul lett a megállóban. Azután sokáig arról beszélt, milyen jó érzés volt segíteni és tudni, hogy a néninek talán ennek köszönhetően nem esett komolyabb baja. Imre ezek után megbeszélte a családjával, hogy az ő karácsonyi ajándéka az lenne, ha megvendégelné a rászorulókat egy ebédre. A család egyetértett, ezek után kezdődhetett a szervezés. Felhívta néhány barátját, ők is hozzájárultak az adományhoz, így pénteken 12 órától délután 2-ig minden rászoruló jóllakhat a gulyással, amihez kenyér és meleg tea is jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában