Friss hírek

2009.12.17. 06:08

Az MNV cáfolja a vádakat

<p>A Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ (MNV) Zrt. sajtóközleményben cáfolta Budai Gyula szerdán megfogalmazott vádjait. A Magosz szövetségi igazgatója szerint ugyanis Gráf József tudtával kívánt a vagyonkezelõ haszonbérleti szerzõdéseket kötni olyan földekre, amelyekre az erdõtörvény alapján nem lett volna lehetõsége.</p>

Az MNV azonban azt állítja: az erdõtörvény 2009. július 10-i hatálybalépése óta az abban elõírtaknak megfelelõen, a szakminisztériummal együttmûködve folyamatosan szûri és válogatja az értékesítendõ földterületeket. "Így az MNV honlapján természetesen kizárólag olyan pályázati kiírások találhatók, amelyek az erdõtörvény által nem érintett földterületekre vonatkoznak és ezekre az értékesítésekre az MNV Zrt. kivétel nélkül rendelkezik a szakminisztérium vezetõinek jóváhagyásával" - olvasható a közleményben.

A vagyonkezelõ továbbá hangsúlyozza: a földértékesítési pályázatok kiírása során semmiféle szabálytalanság nem történt és nem is történhetett - szemben a sajtóban megjelent információkkal.

Benedek Fülöp agrárportfolióért felelõs vezérigazgató helyettessel kapcsolatban pedig azt írja az MNV, hogy a média értesüléseivel szemben, december 30-án átadja munkakörét a vagyonkezelõben. Mint ahogy arról a Független Hírügynökség is beszámolt, Benedek Fülöpöt december 1-én nem jogerõsen másfél éves felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték hivatali visszaélés miatt. A bíróság szerint Benedek Fülöp három éve - az agrártárca szakállamtitkáraként - hatalmi helyzetével visszaélve eljárt annak érdekében, hogy egy állami tulajdonú pákozdi ingatlan külföldi vállalkozói tulajdonba kerüljön. Benedek Fülöp a bírósági ítélet után mondott le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!