Vegyész RC: Nagyon mélyről jöttek vissza

Akt.:
Nagyot küzdöttek a barcikai játékosok.
Nagyot küzdöttek a barcikai játékosok. - © Fotó: M.E.
Kazincbarcika – Öt szettben kapott ki hazai pályán a Vegyész RC-Kazincbarcika a nagy rivális Kecskeméttől.


0-4-el és hazai időkéréssel kezdődött a rangadó, amelyre mindkét fél felfokozott hangulatban készült. A tét bénítólag hatott a Vegyészre, az első hazai pont ugyanis csak hat kecskeméti után született meg. A sárga-kékek a rossz kezdés után szívósan kapaszkodtak, de az első technikai időnél öt ponttal az alföldiek vezettek. A borsodiaknál a nyitásfogadással a folytatásban is probléma volt, ezért az alföldiek sokáig tartani tudták három-négy, olykor ötpontos előnyüket. A vendégek szájíze szerint alakult a találkozó, még akkor is, ha a Vegyész részéről egy-egy villanás mutatta, hogy több van a csapatban. Az elején kialakult különbség azonban a játszma hajrájáig megmaradt. A Kecskemét kézben tartotta a szett utolsó néhány labdamenetét, és biztosan nyerte a játszmát.

A hazaiak által várt, átütő változás azonban a folytatásban sem érkezett el. Elsősorban azért, mert nyitásfogadásban mélyen tudásuk alatt teljesítettek a barcikai játékosok. Erre pedig remekül ráérzett Gyurkó Sándor együttese, akik egyre magabiztosabban röplabdáztak. Ez nem csak a teljesítményben, hanem a pontkülönbségben is megmutatkozott. 13-18-nál és 15-22-nél már érezhető volt, hogy innen a Vegyésznek ismét nem lesz vissza út. Dorcsákék nem is bíztak semmit a véletlenre, nagyon magabiztosan hozták a mérkőzés második szakaszát.

vrck_krc14

Nagy fordulat

A vendégek újabb részsikere ugyan elbizonytalanította a barcikai játékosokat, de a hátrány ellenére igyekeztek valahogy visszajönni a meccsbe. A fogukat összeszorítva küzdöttek, és a mérkőzésen először előnyben is voltak. 6-4 után azonban a remek sáncmunkának köszönhetően fordított a KRC, de a technikai szünetnél már a Toma-csapatnál volt a vezetés, 8-7. Pesti és Dávid Csanád pontosan ütött, de ebben az időszakban Szabó Dávid is rendkívül eredményes volt. Küzdött, harcolt, akart a Barcika, de a hárompontos fór hamar elfogyott, 13-13. Innentől kezdve öldöklő csata alakult ki, minden egyes labdáért óriásit harcoltak egymással a felek. Minden Vegyész-játékosnak helyén volt a szíve, és a harmadik szettet nagy küzdelemben sikerült megnyerni. A mérkőzés rangadó jellege nem csak a harmadik, hanem a negyedik játszmában is kidomborodott. Nyitásban mindkét oldalon sok volt a hiba, ezért nagyobb előnyt egyik csapat sem tudott szerezni. Egészen 10-6-ig, majd 12-8-ig, amikor Toronyaiék igyekeztek megragadni az ellenfél gyengébb periódusát. Ekkora állt össze a Barcika játéka, ezért optimistán várhatták a hajrát, ahol ellenállhatatlanok voltak, ezzel kiharcolták az ötödik szettet.

A döntő játszmában remekül kezdtek a sárga-kékek, a lendület megmaradt, sikerült 3-0-ra ellépni. Ez a különbség pedig jó alapot jelentett a folytatásra, Szabó pontos ütéseinek köszönhetően folyamatosan a Kecskemét előtt haladtak. Egészen 7-8-ig, itt fordult meg ismét a meccs. De nem végleg, csak átmenetileg. A Vegyészben ugyanis meccslabdáig jutott, ám a vendégek innen is fordítottak, és végül megnyerték a több mint két órás rangadót.

ÉM-ME


Jegyzőkönyv

Vegyész RC-Kazincbarcika – Kecskeméti RC
2:3 (-20,-16, 22, 17, -14)

Kazincbarcika, 300 néző. V.: Vári P., Halász E.

Vegyész RC: Toronyai, SZABÓ D., Banai, Juhász P., Kovács Z., ÁRVA M., Csere: Dudás T. (liberó), Bene T. (liberó), Bokor, Csányi, Budai. Edző: Toma Sándor.

Kecskeméti RC: Török R., GACS D., PESTI, DÁVID, Farkas, Dorcsák. Csere: Pápai (liberó), Balla, Török P., Horváth K., Erki M. Edző: Gyurkó Sándor.

Toma Sándor: – A mérkőzés elején néhány kulcsjátékosunk nem a kellő hőfokon égett. A csapat erejét azonban mutatja, hogy fel tudtunk állni, és közel voltunk a győzelemhez. Apró dolgok miatt nem jött össze, de ha egy-két jelenleg még nyers dolog letisztul, akkor az ilyen rangadókat meg fogjuk nyerni.

Gyurkó Sándor: – Nagyon boldog vagyok, Kazincbarcikán nyerni óriási dolog. Igyekeztük a hullámvölgyeket lerövidíteni, de a 2-0-s vezetés után így is egy nehezebb időszakot éltünk át. A döntő szettben helyén volt a szívünk, ezzel pedig nagyon értékes két pontot szereztünk.