Vegyész RC-Kazincbarcika: itt az első rangadó(cska)

A VRCK eddig jól szerepel a bajnokságban, ezt folytatnák Kecskeméten
A VRCK eddig jól szerepel a bajnokságban, ezt folytatnák Kecskeméten
Kazincbarcika – Vasárnap 17 órától Kecskeméten lép pályára az NB I-es kazincbarcikai férfi röplabdacsapat.

Idei negyedik bajnoki összecsapását holnap a 2014/2015-ös szezon ezüstérmesének, a 2013/2014-es pontvadászat aranyérmesének otthonában vívja a Vegyész RC gárdája. Mivel tavaly a barcikaiak voltak a bronzérmesek, mondhatnánk, hogy rangadó következik, ám inkább már csak „rangadócskának” lehet nevezni a csatát, ugyanis amíg az alföldiektől sok játékos távozott a nyáron, így gyengültek, addig a VRCK-hoz többen is érkeztek erősítésként.

– Egy nagy tradíciókkal rendelkező klubról van szó, amelynél anyagi nehézségek adódtak, ezért jó pár játékos eligazolt tőlük – mondta lapunknak Toma Sándor, a Vegyész RC vezetőedzője. – A magyar férfi röplabdának nem tesz jót, ha egy olyan egyesületnél, mint amilyen a kecskeméti, problémák vannak, mert az viszi előre a sportágat, ha teszem azt hat-hét erős csapat harcol a bajnokságban és nem kettő. Szlovákiában az előbbi áll fenn, ennélfogva szinte mindegyik mérkőzés éles, motiváltnak, koncentráltnak kell lenni az egész szezonban, ami aztán a válogatott teljesítményén is megmutatkozik.

Banai és Török visszatér

A VRCK az elmúlt három körben – illetve az MK-nyolcaddöntő során – odapakolta magát annak ellenére is, hogy nála alacsonyabban jegyzett alakulatokkal küzdött.

– Ez így helyes, ezt kértem a srácoktól, és örülök, hogy betartották, betartják – fogalmazott Toma Sándor. – Az eddigiek során törekedtem arra, hogy mindenki megkapja a szükséges játékperceket, hogy mindenki tűzben legyen. A garnitúra megfelelő, de azt sosem lehet tudni, hogy mikor lesznek sérültek, mikor nem fog valaki ráérni munkahelyi elfoglaltság miatt, mert azért ezt, ezeket is kalkulálni kell. Sok profi szemléletű játékos van a csapatban, akik komolyan veszik azt, amit csinálunk. Remélem, hogy a mostani meccsen is egy egységes, jó társaság benyomását fogjuk kelteni.

A trénertől azt is megkérdeztük, hogy az éppen Kecskemétről jött Banai és Török megkapja-e a lehetőséget arra, hogy egykori klubja ellen bizonyítson?

– Mind a ketten jó szemléletű srácok és szeretnék megmutatni, hogy hasznosak, sokat tudnak a posztjukon, Banai centerben, Török feladóban. Előbbinek három vetélytársa van, ez a tény húzza fel mindegyiküket, utóbbi pedig Toronyaival harcol. Az esélye mindenképpen megvan annak, hogy ott legyenek a pályán, volt egyesületük ellen – válaszolta Toma Sándor.

– Molnár István –

Kecskeméti erősítés

A napokban látott napvilágot az a hír, hogy az egykori kiváló játékos, 2001-ben Európa-bajnokságon szereplő magyar röplabda-válogatott ütője, a 39. születésnapját a napokban betöltő Mészáros Dömötör a Kecskeméti RC-hez igazolt, karácsonyig.

– Óriási rutinnal rendelkezik, aki megjárta a világ legerősebb bajnokságait, például az olaszt és az oroszt – jegyezte meg Toma Sándor. – Kora miatt már lassan levezet, de tény, hogy meghatározó játékosa volt a magyar röplabdának. Tíz éve, amikor még Schildkraut Krisztián a Vegyész igazolt játékosa volt, vendégül látta Dömötört, aki éppen itthon járt, és eltöltött nálunk egy-két hetet. Az akkori fiatalok csak ámultak, csodálták a tudását.
Sporthírek


hirdetés
hirdet�s