Vegyész RC: Bízik abban az edző, hogy van felelősségtudatuk

Akt.:
Kovács Z. bombáz két újvárosi között
Kovács Z. bombáz két újvárosi között
Kazincbarcika – Csütörtökön 17.30-tól Dunaújvárosban lép pályára a Vegyész RC-Kazincbarcika csapata.

Az NB I-es férfi röplabda-bajnokság a negyeddöntőnél tart, melynek során az észak-borsodi együttes a Dunaferr SE-vel harcol. A felek ezen párharc első menetét már szombaton letudták Kazincbarcikán, ahol a házigazda Vegyész 3:0-ra nyert a Duna-parti alakulat ellen, s így 1-0-ra vezet az egyik fél két sikeréig tartó csatában. A számokból kiindulva azt lehet megállapítani, hogy azon meccs legizgalmasabb és legszorosabb szettje az első volt, amelyet „csak” 26-24-gyel abszolvált a házigazda.

– Két dologban voltunk viszonylag gyengébbek ebben az első szakaszban – kezdte a visszatekintést Toma Sándor, a VRCK vezetőedzője. – Az egyik, hogy a dunaújvárosiak gyors labdákkal támadtak, s ezeket nem tudtuk elég hatékonyan blokkolni. A nyitásfogadásunk is kicsivel az átlag alatt volt, ugyanakkor megcsináltuk a pontjainkat, illetve sokszor ők is, de annyira nem tudtak meglépni, hogy az gondot okozzon. A második játszmában sorsdöntőnek bizonyult a hét sáncunk, míg a harmadikban elléptünk 16-11-re, majd felzárkózott ugyan a Dunaújváros, de tudtunk újítani.

Küzdős együttes

Toronyaiék vasárnap pihentek, majd hétfőn egy, kedden két edzésen vettek részt, szerdán pedig újabb foglalkozást tartott Toma Sándor. A többi negyeddöntőt megnézve a Kecskemét – Pénzügyőr összecsapást hoztuk fel a trénernek olyan vonatkozásban, hogy ott az első mérkőzést majdnem az esélytelenebb fővárosiak nyerték, s nyilván nem szeretné, ha a Dunaferr hasonló módon meglepné őket…

– Hétfőn átbeszéltük a statisztikát, s azt is, hogy ha a koncentráció végig megvan, akkor azért jobb csapat vagyunk, mint a jelenlegi Dunaújváros – tette hozzá a VRCK szakvezetője. – Ők egy fiatalabb társaság, tele tehetséges röplabdázókkal, agilisak, hajtottak, küzdöttek, vélhetően ezt fogják tenni hazai pályán is. Fejben megfelelően kell hozzáállni ehhez a meccshez, de bízom a játékosokban, hogy rendelkeznek felelősségtudattal, átérzik, hogy hol vagyunk és hogy mit szeretnénk.

A VRCK 52 százalékosan ütötte be a labdáit szombaton, Banaiék kontralabdákból termeltek sokkal több egységet, mint a Dunaferr. Melyek azok a helyek, pontok, ahol majd különösen résen kell lenni? – kérdeztük még ezt is Toma Sándortól.

Három húzóember

– A két szélső ütőjük, Gebhardt N. és Kun jól dolgozott, előbbi hatvan, utóbbi negyvenhárom százalékos hatékonysággal ütött, míg a harmadik húzóemberük a fiatal balkezes Kalmár volt univerzálban, az ő neve mellé ötvennégy százalék került – sorolta mindezt a barcikaiak mestere. – Ők adják a csapatuk gerincét, amennyiben egy elfogadható határon belül tudjuk őket tartani, akkor hozzuk ezen csata második találkozóját is. Szeretnénk, ha vasárnap már nem kellene pályára lépnünk, mert akkor ebben az esetben lenne egy viszonylag hosszabb időintervallumunk arra, hogy felkészüljünk az elődöntőre.

– Molnár István –További hírek a Sport kategóriából


hirdetés
hirdet�s