Magyarország

2011.01.27. 11:23

Újabb adományok érkeztek Devecserbe

<p>Csaknem négy hónappal a tragédia után még most is hetente érkeznek adományok az iszap sújtotta területekre. Csütörtökön délelőtt több mint hatmillió forint értékben gáztűzhelyeket vittek Devecserbe, melyeket a rászoruló családok kaptak.</p>

A Magyar Vöröskereszt által 125 gáztűzhely érkezett csütörtökön Devecserbe. A segélyszervezet Veszprém megyei igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta: november óta folyamatosan felmérik az igényeket, hogy mire van szükségük a családoknak. A tartós élelmiszeren és ruhán túl a háztartási gépekre volt a legnagyobb igény - tette hozzá DobosÁgnes. A jelzések szerint pedig a következőkben már kisebb használati tárgyakra, például ét, -és pohárkészletekre lesz szükség.

Az iszap sújtotta területekre hónapokkal a tragédia után is hetente érkeznek adományok. Toldi Tamás polgármester elmondta: minden adományt szívesen fogadnak, bár van, amiből több érkezett annál, mint amennyit kezelni tudnak. Még mindig több kamionnyi ruha van raktáron a településen. Ezeket először a helyieknek ajánlják fel, ám ha nekik már nem lesz rá szükségük a kistérség településeire és árvíz sújtotta területre szállítják azokat.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!