Helyi közélet

2010.06.01. 12:56

Ismét támad a Ronyva Sátoraljaújhelynél

<p>Sátoraljaújhely - Két héttel az előző árvíz után újra védekezést rendelt kedden délelőtt el a Ronyva-patak mentén Sátoraljaújhelynél Szamosvölgyi Péter a város polgármestere, a helyi védelmi bizottság elnöke.</p>

A polgármester a Független Hírügynökségnek elmondta: a patak mellékvízfolyása, a Bózsva-patak vízszintje ismét rekord-közeli magasságba emelkedett, ami miatt a Ronyva is folyamatosan árad. Házak egyelőre nincsenek veszélyben, de négy középiskola diákjait már kérték, hogy vegyenek részt a homokzsákok pakolásában.

Szamosvölgyi Péter hozzátette: délelőtt tíz órakor még úgy tűnt, hogy nem lesz szükség különösebb védekezésre. Azóta azonban a patak vízszintje intenzíven emelkedik. Ugyan még házakat nem veszélyeztet a víz, de a védekezést meg kell kezdeni. Ezzel párhuzamosan felhívták a lakosság figyelmét arra, hogy autóikkal álljanak biztonságos helyre a korábban elárasztott területekről.

A zempléni város területének egyharmadát két héttel ezelőtt árasztotta el a Ronyva-patak. Akkor körülbelül 700 házat árasztott el a víz, csaknem ezer embernek el kellett hagynia otthonát. Az akkor lerakott homokzsákok egy részét még el sem bontották.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában