Magyarország

2010.07.16. 17:55

Vadonatúj leszállóhelyen szenvedett balesetet a kisgép

<p>Július 10-én adták át azt a le- és felszállóhelyet a Győr-Moson-Sopron megyei Halásziban, ahol pénteken reggel baleset ért egy ultrakönnyű kisrepülőgépet leszállás közben.</p>

A Szigetközi Sportrepülő Egyesület tagjai rászoruló családok gyermekeinek ingyenes reptetését is vállalták. A szerencsétlenül járt jármű volt azonban az egyetlen gépük, mely azonban ezek után nem lesz alkalmas biztonságos repülésre, ezért csak mintarepülőként hasznosítják majd az eredetileg 16 millió forintos javított járművet. Az egyesület új gép vásárlását tervezi, ahogy erre lehetőség nyílik- mondta el a Független Hírügynökségnek Pakucs György a gép tulajdonosa, a Szigetközi Sportrepülő Egyesület elnöke.

Ahogy a Független Hírügynökség már beszámolt róla, az ultrakönnyű kisrepülő pénteken reggel hat órakor szállt fel: egy oktató és tanulója ült rajta. Egy órát töltött a levegőben, majd ezután landolt. Az elmúlt időszak esőzései miatt azonban a talaj annyira fel volt ázva, hogy a kisgép megcsúszott és beleszaladt egy közeli, könnyűszerkezetes épületbe. Az épület teteje rá is dőlt, így az oktató és tanulója beszorult.

A két férfit végül egy daru segítségével szabadították ki. Az oktató és az 55 éves Mosonmagyaróváron élő osztrák tanuló is könnyebb sérüléseket szenvedett.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!