Friss hírek

2009.06.25. 18:33

LABDARÚGÁS - A dél-afrikaiak támadni fognak a brazilok ellen

<p>A dél-afrikai válogatott szövetségi kapitánya biztosította a szurkolókat, hogy tanítványai támadószellemben lépnek pályára a Konföderációs Kupa csütörtöki elődöntőjében Brazília ellen. Joel Santana szerint a dél-amerikaiak ellen lehetetlen ugyanis 90 percig védekezni.</p>

"Nem lehet úgy pályára lépni a brazilok ellen, hogy 90 percig védekezni fogunk. Megpróbáljuk rájuk erőltetni a stílusunkat. Benne van a pakliban, hogy kikapunk, de inkább úgy kapjunk ki, hogy támadófutballt játszunk" - fogalmazott a tréner csütörtöki sajtótájékoztatóján.

"Sokat tanultunk a spanyoloktól elszenvedett 2-0-s vereségből, most pedig a még erősebb brazilokkal találkozunk. Mindent megteszünk, hogy partiban legyünk velük, és hogy olyan szép focit játsszunk, mint amilyet ők. Csodára készülünk az elődöntőben" - tette hozzá Santana.

A kapitány kitérő választ adott arra, hogy nem lesz-e rossz érzés szülőhazája válogatottja ellen harcba állítani csapatát. "Ezt jegyezzék meg: szakmailag remek dolog a brazilok ellen játszani. A dél-afrikaiak azért választottak engem, hogy a Konföderációs Kupán és a világbajnokságon irányítsam a csapatot" - mondta Santana.

"Persze ismerek néhány játékost a brazil válogatottból, de a legfontosabb az, hogy a legjobb tudásunk szerint fogunk játszani a világ egyik legjobb csapata ellen. Nagy hálával tartozom Dél-Afrikának, hogy megadta nekem ezt a lehetőséget" - zárta le mondandóját a kapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!